Girona

1.500 privilegiats des de les graderies de Montilivi

Per sorteig. El club va repartir aleatòriament, a través de dues empreses especialitzades, les entrades disponibles entre 5.056 peticions dels socis

Després de diverses disputes entre els clubs i les autoritats pertinents, en una maniobra indecent que va provocar diversos contratemps, el mateix dia que el Girona començava la seva participació en el play-off en el duel d’anada contra l’Almeria a Montilivi, el CSD i el Ministeri de Sanitat van autoritzar l’accés de públic a les graderies dels estadis amb un màxim de 1.500 aficionats. El duel entre gironins i andalusos, doncs, va ser el primer del futbol professional a tot l’Estat en què es va permetre l’entrada d’espectadors, i el que disputen els blanc-i-vermells contra el Rayo Vallecano serà el darrer d’un curs 2020/21 marcat encara per la pandèmia mundial del coronavirus. I és que, de nou, com a màxim 1.500 aficionats gironins (contra l’Almeria, a conseqüència de les presses només en van poder ser uns 1.200– podran poblar les graderies de Montilivi, que permeten un aforament d’11.500 espectadors. Amb més tranquil·litat, el Girona va obrir un termini de quatre dies per tal que els seus socis fessin les peticions corresponents per obtenir una de les preuades entrades i, finalment, les sol·licituds totals van ser 5.056.

Dues empreses especialitzades van ser les encarregades de fer el sorteig aleatori per als abonats afortunats (el 90% sobre 1.132 entrades) i els socis no abonats (el 10%). Les 368 entrades restants han anat a parar als diferents compromisos que el club tenia pactats. 160 aniran a parar als diferents patrocinadors, 105 repartides entre els jugadors i els membres del cos tècnic, 63 per als treballadors del club, i les 40 que queden, per cobrir les necessitats que es generen de protocol.

En el precedent més recent amb públic a l’estadi de Montilivi, en l’anada de les semifinals contra l’Almeria, la comunió entre els presents i el públic, ajudat per un inici brillant de l’equip de Francisco, va ser una de les claus per passar l’eliminatòria. Sorollosos i aportant caliu i color des de la seva posició, els 1.500 segur que tindran ganes d’animar el Girona i viure una tarda històrica per al club.

REPARTIMENT

1.131 entrades han anat a parar a l’afició i 368, a la plantilla, empleats i compromisos

BON RECORD

En l’últim i primer partit amb públic, la comunió va ser total i l’equip va vèncer l’Almeria

Contra l’Elx, sense espectadors

J.S.

En l’última final del play-off que va jugar el Girona, el curs passat contra l’Elx, i també amb el partit de tornada decisiu a Montilivi, els jugadors dirigits per Francisco no van tenir cap mena de suport des de les graderies –el Jovent Gironí sí que va ocupar una posició a la part alta del gol sud, sota del servei d’esports de la UdG–. Aquella final, freda i amb un desenllaç tràgic per als gironins, es va disputar pocs mesos després que la pandèmia aparegués i encara amb uns índexs de contagi i mortalitat força elevats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)