Girona

Glaçats en ple agost

‘Play-off’ 2019/20. Un gol de l’Elx en el temps afegit va deixar sense l’ascens el Girona, després d’una rigorosa expulsió de Stuani i d’una temporada marcada per mil i un condicionants

Girona 1 Almeria 0

GIRONA:Riesgo; Ramalho, Juanpe, Ignasi Miquel, Mojica; Gumbau, Granell; Aday Benítez (Valery, 88’), Borja García (Gallar, 94’), Samu Sáiz (Jairo, 79’) i Stuani.ALMERIA:Sivera; Balliu, David Costas, Maras, Ozornwafor (Petrovic, 60’), Iván Martos; César de la Hoz (Appiah, 87’), Callejón (Vada, 60’); Fran Villalba (Corpas, 75’), Lazo i Darwin Núñez.GOLS:1-0 (54’) Stuani.ÀRBITRE:Javier Iglesias Villanueva, del col·legi gallec.T.G.:a Ignasi Miquel (68’) i Mojica (89’), del Girona i a David Costas (51’) i Petrovic (67’), de l’Almeria.T.V.:cap.

Almeria 1 Girona 2

ALMERIA:Sivera; Balliu, David Costas (Albiar, 90’), Maras, Martos (Barbero, 87’); César de la Hoz, Vada (Appiah, 64’); José Corpas (Enzo, 90’), Juan Muñoz (Fran Villalba, 64’), Lazo i Darwin Núñez.GIRONA:Asier Riesgo; Ramalho, Ignasi Miquel, Juanpe, Mojica (Valery, 70’); Granell, Gumbau (Diamanka, 71’); Jairo (Maffeo, 65’), Borja García, Samu Saiz (Zeballos, 80’) i Stuani (Gallar, 89’).GOLS:0-1 (4’) Samu Saiz. 1-1 (26’) Lazo. 1-2 (84’) Stuani.ÀRBITRE:Díaz de Mera, del col·legi de Castella-la Manxa.T.G.:a Vada (33’), de l’Almeria, i a Samu Saiz (27’), Borja García (33’), Jairo (39’), Gumbau (43’) i Ignasi Miquel (57’), del Girona.

Elx 0 Girona 0

ELX:Edgar Badia; Gonzalo Verdú, Dani Calvo, Josema; Òscar Gil (Tekio, 87’), Iván Sánchez (Fidel, 79’), Manuel Sánchez, Juan Cruz; Escriche (Josan, 65’), Pere Milla (Claudio Medina, 87’); i Nino (Mfulu, 79’).GIRONA:Riesgo; Ramalho (Calavera, 94’), Juanpe, Ignasi Miquel, Maffeo; Gumbau, Granell; Samu Saiz, Borja García (Gallar, 86’), Jairo (Valery, 68’); i Stuani.ÀRBITRE:Arcediano Monescillo, del col·legi de Castella-la Manxa).T.G.:a Ramalho (7’) i i Juanpe (45+1’), del Girona.T.V.:cap.

Girona 0 Elx 1

GIRONA:Asier Riesgo, Maffeo (Alcalá, 100’), Juanpe, Ignasi Miquel, Mojica, Diamanka (Jairo, 98’), Granell, Aday, Borja García, Samu Saiz (Gallar, 98’) i Stuani.ELX:Édgar Badia, Verdú (Fidel, 75’), Dani Calvo, Josema, Òscar Gil, Ramon Folch (Escriche, 75’), Iván Sánchez (Mfulu, 93’), Juan Cruz, Nino, Jonathas (P. Milla, 53’) i Josan (Víctor R., 45’).GOLS:0-1 (96’) Pere Milla.ÀRBITRE:López Toca, del col·legi cantàbric.T.G.:a Granell (85’), del Girona, i a Jonathas (22’), Iván Sánchez (42’), Víctor Rodríguez (84’) i Pere Milla (85’), de l’Elx.T.V.:directa a Stuani (61’).

Poques temporades, per no dir cap, han estat tan rocambolesques com la passada, la 2019/20, la del retorn a 2a divisió A. Tornar a primera era una obligació per als gironins i no va poder ser, després d’un any en què va passar absolutament de tot. Lògicament, gran part de tot el que es va viure va ser arran de la pandèmia de la Covid-19, que va obligar a aturar la temporada uns mesos i a tornar sense públic als estadis. Però no tot va ser això, ja que el Girona va arribar a tenir quatre entrenadors diferents: Juan Carlos Unzué, Juan Carlos Moreno, Pep Lluís Martí i Francisco Rodríguez. L’últim, l’andalús, va ser l’encarregat de dirigir l’equip en el play-off després d’acabar la lliga en una decebedora cinquena posició –l’objectiu era l’ascens directe.

Els dubtes van ser els grans protagonistes del play-off per a tots els equips. El Saragossa s’estava enfonsant, l’Almeria va canviar de tècnic just després de l’última jornada de lliga, el Girona va ser molt irregular tot el curs i l’Elx no va saber fins al darrer segon que jugaria el play-off, arran de l’ajornament del partit del Fuenlabrada. Amb aquest escenari convuls el Girona es va enfrontar a l’Almeria en la semifinal i els de Francisco van mostrar la seva versió més sòlida. Les prestacions del trident format per Borja García, Samu Saiz i Stuani van guiar els gironins cap a la final amb més seguretat del que es podia esperar. En l’anada, a Montilivi, un gol de l’uruguaià va donar avantatge al Girona i en la tornada Samu Saiz va marcar en els primers minuts per encarrilar del tot l’eliminatòria, i és que tot i l’empat de Lazo el Girona no va patir i va acabar guanyant amb un gol de Stuani al final.

Res podia sortir pitjor

En la final contra l’Elx el Girona era el clar favorit per acabar aconseguint l’ascens. Fins i tot es respirava molta pressió, perquè no es podia deixar escapar aquesta oportunitat. Per desgràcia per al Girona res va sortir bé des del partit d’anada. Els gironins van empatar a zero al Martínez Valero en un partit marcat per les lamentables condicions del camp, que van fer impossible veure un partit fluid tot i que el Girona hi va tenir el control absolut.

En la tornada a Montilivi els de Francisco sabien que havien de guanyar sí o sí, o que si no ho feien havien de mantenir el 0-0 fins al final de la pròrroga, ja que haurien pujat sense haver d’anar a penals. Els gironins van tornar a dominar el partit de dalt a baix amb el control absolut de la possessió i disposant de les poques ocasions que hi va haver en l’enfrontament. Només va faltar l’encert. Tot i l’empat a zero, el cert és que feia molt bona pinta, però tot va canviar en el minut 61, quan una falta de Stuani va acabar amb tragèdia després de la intervenció del VAR. López Toca va anar a revisar l’acció al monitor i després de veure la jugada repetida a càmera lenta deu vegades va decidir expulsar el davanter uruguaià.

Amb deu, el Girona va haver de canviar el guió. Va fer un pas enrere i va mirar de protegir més el 0-0 que no pas anar a marcar. El patiment era constant, però les sensacions no eren dolentes perquè l’Elx no es va acostar ni un moment a la porteria de Riesgo, fins que en el minut 96, quan ja s’esperava el xiulet final per afrontar la pròrroga amb més oxigen, Pere Milla va marcar el gol de la victòria il·licitana. Va ser una garrotada bestial, que va deixar glaçats els gironins gairebé igual que el gol del Lugo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)