Girona

El protagonista

Mamadou Sylla

Sense la cirereta final

Consolat i consolant, sense saber on anar, d’un cantó a l’altre, mirant com els jugadors del Rayo Vallecano celebraven el que ell anhelava sobre la gespa de Montilivi. Mamadou Sylla era, després del xiulet de l’àrbitre al final del partit, la personificació del Girona. Devastat, va acabar a la banqueta, assegut, exhaust, estupefacte, posant-se les mans a la cara, eixugant-se la suor amb la samarreta i amb la mirada perduda. La garrotada, una més, la primera que experimenta Sylla, va fer mal.

Només li va faltar un gol a l’equip gironí per forçar la pròrroga i seguir amb possibilitats d’ascens, de ser a l’elit, un gol que no va poder marcar Sylla, un futbolista que havia estat capital en aquest play-off, en tots els matxs de les eliminatòries, i que amb onze dianes ha acabat sent el pitxitxi de l’equip. El partit no va estar mai pel davanter vallesà d’origen senegalès; el Girona no va estar còmode en la primera part, a remolc del Rayo, precipitat amb la pilota, i no va saber com trobar el seu punta. A l’espai, una de les seves principals virtuts, no va tenir ocasions, i tampoc en llarg, en la disputa aèria, superat per Catena permanentment. Una rematada de cap, que no va crear dificultats, va ser la intervenciómés destacada en zona de perill en el primer acte. En el segon, amb el resultat en contra, l’entrada de Samu i Stuani i l’expulsió de Velázquez, el guió va canviar i al conjunt blanc-i-vermell va tocar-li atacar davant d’un rival tancat i organitzat, un escenari en què tampoc acaba de lluir. A l’equip orientat per Francisco, a més, condicionat, i molt, per un rival que va aturar el joc contínuament, li va costar molt agafar el ritme i generar ocasions amb claredat i, per tant, Sylla va poder aparèixer poc. Encotillat entre els centrals, no va aconseguir tenir presència ni incidència a l’àrea rival i fins i tot, en diverses ocasions, va decidir sortir per rebre i intentar oxigenar el joc, accions amb què intentava seguir connectat. Només al final, amb una rematada al segon pal, que va estavellar-se a la xarxa exterior de la porteria del conjunt de Vallecas, va apropar-se a l’esperada diana, que no va produir-se. No va poder doncs arrodonir ahir Sylla el seu primer curs a Girona, en què ha tingut una notable posada en escena, amb la cirereta que hauria suposat pujar.

90
minuts
2
rematades
0
gols
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)