Girona

El club de la frustració

El Girona afegeix una altra nit negra a la col·lecció i queda a les portes de l’ascens a primera divisió, superat per un Rayo eufòric (0-2)

Els gironins hauran de digerir l’enèsima garrotada i preparar un altre projecte a plata, amb l’enorme dificultat de convèncer Francisco

Era cara o creu, i va tornar a sortir creu. Com sempre. Ni amb l’avantatge de l’1-2 de l’anada. Ni amb l’excel·lent dinàmica en què s’havia instal·lat l’equip des de la remuntada al camp de Las Palmas. Ni amb la fermesa que havia exhibit l’equip de Francisco, sobretot a Montilivi, però a tot arreu. Ni havent completat una eliminatòria de semifinals contra l’Almeria per treure’s el barret. Ni amb l’energia que li donaven els 1.500 privilegiats que van poder assistir ahir a Montilivi. Res va fer prou força. Res va ser suficient per esvair el malefici que persegueix el Girona. L’estadi ho tenia tot preparat per viure la festa del retorn a primera i va tenir un altre guió, de cul des de l’arrencada, per posar-se a plorar (0-2). Primer va ser el Llevant, que va confirmar una davallada de campionat per arraconar l’equip de primera divisió. Després, l’Elx, per treure a última hora un ascens que s’havia encaminat prou bé però que va començar a quedar descarrilat per l’expulsió polèmica de Stuani. I ahir, el tercer desenllaç negre en tres temporades. No hi ha manera de capgirar la dinàmica d’un club que acapara una col·lecció de desencisos inacabable.

Festa esguerrada

La final pintava bé. Semblava l’oportunitat òptima per enterrar fantasmes. Girona tenia ganes d’espolsar-se els neguits. Però tot es va tòrcer. El Rayo, superior des de l’arrencada, ho va encarrilar aviat, va marcar el 0-2 just abans del descans i ho va saber gestionar després. I el Girona, per variar, no va tenir cap element a favor. Ni el VAR, perquè Varón Aceitón es va inhibir en una agafada de samarreta a Santi Bueno i, sobretot, en unes mans de Saveljich (86’) que haurien conduït a la pròrroga. Escatimat en l’anada, amb un gol d’escàndol anul·lat a Nahuel Bustos, ahir tampoc hi va haver res de bo amb l’arbitratge.

Garrotada rere garrotada, el Girona es comença a guanyar l’etiqueta d’equip pupes de la categoria. Un altre any sense premi després de buscar-lo fins al final. Un altre cop per digerir abans de tornar-s’hi a posar, com és habitual, com l’últim equip de segona A que prepararà la temporada 2021/22. I amb un grapat d’incògnites, començant per la banqueta, perquè s’entreveu com a mínim molt complicat convèncer Francisco, l’home que, sense tenir lligat el futur a partir del juny, havia liderat una reacció espectacular fins a assolir un lloc de play-off, que havia fet funcionar també com un rellotge l’equip en la fase decisiva i que vivia la seva segona final en només deu mesos a la banqueta blanc-i-vermella.

Fer el dol

“Si pugem, ho celebrarem i haurem de treballar per ser competitius a primera. I si no, fer el dol, aixecar-nos i sant tornem-hi.” Aquesta reflexió la feia Pere Guardiola, president del consell d’administració del Girona, després de superar l’eliminatòria de semifinals contra l’Almeria. Com l’any passat, el Girona haurà de tornar a començar a segona A. Amb força més marge que fa deu mesos –la final contra l’Elx va ser el 23 d’agost–, però amb incògnites per resoldre i limitat una altra vegada per l’economia. El club va agafar aire amb una doble ampliació de capital, però s’haurà de tornar a estrènyer el cinturó perquè, entre altres coses, arrossega l’excés del límit salarial.

Sol a plata

El Girona és l’últim equip confirmat dels 22 que competiran a partir de l’agost a segona A. Frustrat l’ascens, l’equip blanc-i-vermell queda com a únic representant català de segona A, cosa que ja va viure la temporada 2019/20, la posterior a la de la traumàtica pèrdua de la màxima categoria. L’Espanyol ha recuperat el lloc a primera, el Sabadell ha baixat a la primera RFEF, i cap dels equips de bronze del país va assolir l’ascens. El Girona s’haurà de tornar a reinventar, haurà de tornar a agafar forces malgrat que els primers dies costaran de trobar i ho haurà de tornar a intentar. No vindrà d’una frustració més.

SUPERATS

Els madrilenys encarrilen aviat el partit, fan el 0-2 abans del descans i ho gestionen bé

NO HI HA MANERA

Cinquè ‘play-off’ sense premi dels blanc-i-vermells i tercer desenllaç negre seguit

EL QUE VE

Sense ascens, el Girona torna a quedar com a únic representant català a segona A

TOT EN CONTRA

Unes mans (86’) haurien deixat pas a l’esperança, però el VAR va tornar a perjudicar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)