Girona

El compromís hi és

Els màxims accionistes del Girona assumeixen el cop i comencen a posar les bases per mirar de fer un altre projecte fort tot i les limitacions de continuar a plata

El primer pas dels propietaris serà fer efectiva l’ampliació de capital, més per compensar pèrdues i excés del límit salarial que per destinar-lo directament a la confecció de l’equip

El Girona té encara un grapat d’interrogants per resoldre abans de tornar-s’hi a posar. Amb força més marge que la temporada passada, en què va haver de digerir la garrotada a última hora contra l’Elx amb molta pressa perquè la resta de clubs ja estaven a punt de començar a competir, ara s’ha pres amb més calma una assumpció del dol que també ha estat feixuga. La trajectòria de l’equip animava a ser optimista i l’1-2 a Vallecas, també. Però va arribar l’enèsim cop baix a Montilivi, que va ensorrar la perspectiva més positiva. L’escenari és molt diferent que si hagués pujat a primera, però no hi ha més remei que persistir i tornar-ho a intentar. És el missatge que transmeten els màxims accionistes del club, representats per Ferran Soriano (City Football Group), Marcelo Claure i Pere Guardiola.

Els propietaris van mantenir una trobada per videoconferència amb els empleats del Girona, no només per assumir plegats la duresa del cop rebut contra el Rayo i per agrair-los l’esforç fet durant tota la temporada, en un context complicat. També van transmetre, com ja havia fet el president del consell d’administració, Pere Guardiola, en una trobada amb els mitjans de comunicació abans de la final, que el compromís es manté intacte. Els propietaris sempre han defensat que tenen pensat a Montilivi un projecte per anys, a llarg termini. S’ha frustrat durant dos anys seguits una empenta que hauria ajudat molt, però s’ha d’acceptar i entomar. Posen en perspectiva, de fet, la trajectòria de les últimes temporades, sempre lluitant fins al final per accedir a la màxima categoria –cinc play-offs en nou temporades– o directament instal·lant-s’hi, durant dos anys.

El context de segona A no té res a veure amb el de primera, i el Girona hi ha d’afegir els efectes que arrossega de no haver pujat la primera temporada després del descens, amb una aposta fortíssima. I amb l’afegit de la pandèmia, que ha retallat els ingressos. El club va aprovar un pressupost per a l’exercici actual amb una previsió de pèrdues de 8 milions d’euros, i es va excedir en el límit salarial per poder formar la plantilla. Tot això, però, s’ha de corregir. I és aquí on entra l’ampliació de capital aprovada al maig. La segona estava programada per activar-se fins a un màxim de 16 milions d’euros, i si no s’hi arriba, poc li’n faltarà. És la primera pedra que posaran els màxims accionistes per garantir un projecte de continuïtat. L’ampliació, de fet, respon sobretot a la correcció d’aquests dos elements –el pressupost en negatiu i l’excés en el límit salarial–, amb la qual cosa no significa que una injecció milionària es converteixi directament en més diners per destinar a la confecció de la plantilla 2021/22.

El Girona ja va haver de retallar despeses de molts àmbits aquesta temporada –en la 2019/20, aprofitant la compensació pel descens, va mantenir una estructura similar a la de primera– i hi haurà de tornar. Fet el primer pas dels màxims accionistes, que han anat avançant en les línies mestres del projecte, ara s’ha de començar a perfilar al detall en l’àrea esportiva, començant per resoldre la incertesa a la banqueta.

ELS PROPIETARIS

Soriano, Claure i Guardiola insisteixen que el projecte és de llarga durada

S’HA D’ENTOMAR

Sense un ascens que es veia a prop, el club ha de tornar a rebaixar les despeses
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)