Girona

Una flor d’estiu pansida

En els dotze estius que ha passat a LaLiga, el Girona ha contractat sis tècnics en el mercat estival i només Raül Agné, entre el 2010 i el 2011, va encadenar dos cursos en la que era la seva segona etapa en el club

Precisament aquell va ser l’estiu que més va tardar el club gironí a firmar per un entrenador (20 de juliol); el segon que més, aquest 2021

El Girona no té entrenador, i des de fa dies la direcció esportiva treballa contra rellotge per triar el millor comandant per al nou projecte, després d’anunciar, el club mateix, en un comunicat conjunt amb Francisco Rodríguez, que el camí de tots dos se separava només un any després de trobar-se. El 2 de juliol, aquest ja és el segon estiu dels darrers dotze que fa que el Girona milita en LaLiga, que el primer equip no té entrenador a aquestes alçades, quan en màxim quinze dies la plantilla hauria de començar els entrenaments de pretemporada. Només el 2010, el club blanc-i-vermell va tardar fins al 20 de juliol a contractar un tècnic, després de diversos embolics institucionals, molt habituals una dècada enrere. Llavors, Raül Agné va iniciar la seva segona etapa en l’entitat gironina arribant juntament amb Xevi Julià a la direcció esportiva. Dos dies després de firmar el tècnic, la primera plantilla iniciava els entrenaments ja amb el de Mequinensa al timó, intentant superar un estiu convuls. En els dotze estius que ha viscut com a club dins del futbol professional, el Girona ha contractat sis tècnics durant el mercat estival; només Agné va poder encadenar dues campanyes, i, juntament amb l’aragonès, Rubi, la temporada 2012/13, i Eusebio Sacristán, la 2018/19, van aguantar en el càrrec tot el curs sencer. Si bé el de Vilassar va firmar els millors registres del club fins llavors, classificant l’equip fins a la final del play-off d’ascens, i fitxant posteriorment pel cos tècnic del Barça de Tito Vilanova, el val·lisoletà va romandre tot l’any a la banqueta, tot i que una ratxa pèssima i nefasta va posar fi al somni de la primera divisió i amb un descens traumàtic per al club.

El Girona ha tingut quinze entrenadors en les dotze temporades que encadena a LaLiga, i Quique Cárcel haurà de contractar en els pròxims dies el setzè, el setè en el mercat estival. El club de Montilivi no ha estat especialment encertat a l’hora de fitxar un tècnic per a l’inici d’una nova campanya, i és que, en tres ocasions, la decisió més important de l’estiu ha acabat sent un fiasco, com la del 2009 amb la incorporació de Cristóbal Parralo en el segon curs a segona A. L’exjugador professional va durar només nou jornades al cap davant (i dos partits de copa) fins que va ser rellevat per Narcís Julià. El 2013, Ricardo Rodríguez va dirigir l’equip durant divuit jornades (i quatre partits de copa) fins que Oriol Alsina va decidir destituir-lo per fitxar Javi López, el darrer tècnic abans de l’arribada de Pablo Machín, que enllaçaria quatre temporades més al club portant-lo a la glòria de la màxima categoria. En els dos estius posteriors, el Girona va contractar primer Eusebio, encara a primera, i Unzué, aquest darrer només al comandament durant dotze jornades.

Trobar la peça adient a la banqueta pot determinar el desenvolupament de tot un curs, i en les tres darreres ocasions que ha hagut de prendre una decisió entre temporades, l’acumulació de fracassos ha estat una constant per al Girona, que estreny el cercle entre els candidats per mirar d’aspirar, de nou, a l’ascens.

PER AFINAR

Ja fa dies que la direcció esportiva treballa per fitxar un relleu per a Francisco

FRACASSOS

Els últims tres tècnics fitxats durant l’estiu no han enllaçat dos cursos en el Girona

TÈCNICS DEL GIRONA FITXATS EN EL MERCAT ESTIVAL A LA LFP

Juan Carlos Unzué
13 de juny del 2019 12 partits
L’exassistent de Luis Enrique en el Barça va arribar al Girona amb l’objectiu ambiciós de tornar a fer pujar a primera l’equip després de la decepció del descens. No va aconseguir fer rutllar la plantilla i la irregularitat el va condemnar en un curs en què els blanc-i-vermells van arribar a tenir fins a quatre entrenadors.
Eusebio Sacristán
7 de juny del 2018 44 partits
El val·lisoletà va agafar el relleu de Pablo Machín, tota una institució en el club, i després de firmar un inici prometedor arribant als quarts de final de la copa, una ratxa final nefasta va enviar l’equip a segona sense que ell perdés el càrrec.
Ricardo Rodríguez
2 de juliol del 2013 22 partits
Va arribar al club després d’una temporada plena d’èxit amb Rubi i la poca regularitat de l’equip va fer que Oriol Alsina el destituís de forma prematura.
Joan F. Ferrer, ‘Rubi’
8 de juny del 2012 47 partits
Després de ser analista d’Agné i segon entrenador amb Uribe i Salamero, el de Vilassar va assumir el repte de dirigir l’equip i va firmar el curs 2012/13, el millor de l’entitat fins llavors. Va marxar per iniciativa pròpia per incorporar-se al cos tècnic del Barça entrenat per Tito Vilanova.
Raül Agné*
20 de juliol del 2010 64 partits
En la seva segona etapa en el club –la primera va anar del 2007 al 2009– va firmar per l’equip enmig d’un estiu mogut institucionalment. Va resistir tota la campanya 2010/11 i va ser acomiadat en la vintena jornada del curs següent.
Cristóbal Parralo
25 de juny del 2009 11 partits
En el segon curs a LaLiga, després d’assegurar la permanència amb Salamero i Miquel Olmo, l’exjugador professional va aterrar al Girona per Sant Joan i no va arribar ni a les fires de Sant Narcís.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)