Girona

Ni lloc ni límit per a tots

El Girona, amb 22 futbolistes amb contracte, té la voluntat de desprendre-se’n d’uns quants per alliberar massa salarial i agafar marge per als fitxatges

Els que tornen després de ser cedits acaparen els focus, però no són els únics

El Girona, sense haver anunciat encara el relleu de Francisco Rodríguez a la banqueta, té la plantilla 2021/22 verda, i això que el nombre de futbolistes amb contracte ara mateix supera la vintena. Els 22 futbolistes en nòmina podrien formar per nombre una plantilla completa, però la realitat actual s’allunya molt de les intencions del club, que té la voluntat de fer una altra petita revolució i rejovenir una mica més el grup, com ja va fer la temporada passada. Abans, però, haurà de desprendre’s de diversos futbolistes. No només per fer lloc a les incorporacions, sinó també per alliberar massa salarial, indispensable per ajustar-se a les exigències de LaLiga amb el límit de despesa.

Retorns poc edificants

A l’hora d’intentar alliberar sous i fitxes, un dels focus principals el marca el retorn dels futbolistes que han jugat cedits en altres clubs. D’entrada, no n’hi ha cap que hagi ofert un rendiment que hagi convençut el Girona que l’ha de reactivar a Montilivi. Una altra cosa, però, serà trobar-los un club que estigui disposat a assumir el seu salari, o com a mínim un bon percentatge. Cas a part hauria de ser el de Ramalho, que teòricament s’hauria de quedar a l’Osasuna a partir d’una clàusula de compra pactada en el moment de la cessió en el mercat d’hivern, tot i que el conjunt navarrès encara no s’ha pronunciat. Per Johan Mojica, hi ha interès de l’Elx, sense arribar ni de bon tros a la xifra de l’opció de compra que tenia, i d’algun altre club. Més difícil serà trobar encaix a futbolistes com ara Pape Diamanka i Àlex Gallar.

Amb contracte, també hi ha futbolistes que continuen de la temporada passada amb una fitxa altíssima, difícil de tornar a assumir, com per exemple Cristhian Stuani o Samu Saiz. Com cada estiu, hi ha incertesa amb el davanter uruguaià, tot i que s’haurà de veure si rep ofertes –que sí que en va tenir en el passat– o si es poden activar altres vies, com ara la MLS, ja sigui amb el New York City o bé l’Inter de Miami, del qual és copropietari Marcelo Claure, un dels màxims accionistes del Girona.

Per agafar aire en el límit salarial, seria benvingut traspassar futbolistes, com també ha passat en temporades anteriors. En aquesta línia, hi ha jugadors susceptibles de rebre ofertes, com ara Mamadou Sylla –només té una temporada més de contracte– i Santi Bueno, un dels que està lligat més a llarg termini. La seva pèrdua suposaria un perjudici per a la competitivitat de l’equip, però el club haurà de valorar, en funció de les xifres que se li presentin, si li convé assumir-lo.

Per línies

Per situació contractual, el Girona té poblades totes les demarcacions. Per voluntat de quedar-se’ls, però, les línies que més cobertes estan ara mateix són la porteria –amb la renovació per dues temporades de Juan Carlos i la continuïtat d’Adrià Ortolà, a més del porter del filial Jona– i l’eix de la defensa, amb Arnau Martínez (s’ha de tancar la renovació), Santi Bueno, Juanpe i Bernardo. Tot, però, pendent dels moviments que hi pugui haver durant l’estiu.

Una setmana llarga

Per més que la voluntat del club sigui la de reduir la nòmina de futbolistes, el fet és que tenen contracte i, si no s’acceleren les sortides, tots es presentaran a l’arrencada de l’activitat. Queda poc més d’una setmana per tornar-s’hi a posar. L’arrencada està prevista per al 12 de juliol, amb les proves habituals abans de començar els entrenaments. Després d’un retorn molt precipitat a la competició la temporada passada, el Girona tindrà un mes de preparació abans de l’estrena en la lliga 2021/22, el cap de setmana del 15 d’agost contra l’Amorebieta.

PORTERS
JUAN CARLOS 2 anys ORTOLÀ 2 anys
CENTRALS
JUANPE 1 any ARNAU 1 any RAMALHO* 1 any BERNARDO 2 anys SANTI BUENO 3 anys
LATERALS
CALAVERA 1 any MOJICA* 1 any IAGO LÓPEZ* 1 any MAXI VILLA* 1 any
MIGCAMPISTES
GUMBAU 1 any IBRA KÉBÉ 1 any DIAMANKA* 1 any TERRATS 3 anys
MITJAPUNTES
JAIRO * 1 any SAMU SAIZ 2 anys VALERY 2 anys GALLAR 2 anys
DAVANTERS
SYLLA 1 any STUANI 2 anys ZEBALLOS * 3 anys (*) Tornen després de cessió

EN ESPERA

Si no s’acceleren les sortides, tots començaran la pretemporada el 12 de juliol

S’HA DE VALORAR

Algun traspàs seria benvingut per al límit salarial, tot i el perjudici esportiu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)