Girona

Amb talent no n’hi ha prou

Samu Saiz arriba a la meitat dels quatre anys que va firmar amb el Girona sense haver marcat les diferències que se n’esperava

El madrileny ha tancat una temporada decebedora, arraconat en el millor moment de l’equip

Un últim pas enlluernador per la categoria de plata, com a líder de l’Osca, amb 12 gols i recitals com el que va fer a Montilivi, va fer decidir el Leeds United a pagar uns 3,5 milions d’euros per Samu Saiz, l’estiu del 2017. El rendiment del madrileny –molt per sobre del que havia tingut fins aleshores– en la temporada que el Girona va pujar a primera també va servir d’estímul perquè el club blanc-i-vermell, un parell d’estius després i amb la garrotada d’haver perdut la màxima categoria, fes una aposta forta. El Girona va pagar traspàs al Leeds i va firmar un contracte per quatre temporades al mitjapunta. Carregat de talent, estava cridat a ser un dels actors principals cap al retorn a primera. Però les expectatives no han tingut la resposta esperada i, després de dos ascensos frustrats l’últim dia, el projecte s’ha de tornar a reformular, amb casos delicats per aclarir com el de Samu.

Un dels sous més alts de la plantilla era assumible en la primera temporada de Samu Saiz a Montilivi, amb un límit salarial inflat –gràcies a les ajudes pel descens i a diversos traspassos–, molt superior a la resta de clubs. Més difícil ha estat aquesta última temporada, amb el club collat econòmicament i sobrepassant el límit salarial, amb permís de LaLiga. Sense el desitjat retorn a primera, el club torna a estar molt condicionat per la despesa salarial i s’ha de despendre de diversos futbolistes. Samu, de trenta anys, és a la meitat del contracte de quatre temporades que va firmar quan va arribar a Montilivi. L’encaix econòmic és complicat, com ho ha estat també l’esportiu. Ja li va costar la temporada passada, quan no va acabar de trobar el lloc ni amb Unzué ni amb Pep Lluís Martí, tot i que amb Francisco sí que va ser sempre titular i va ser clau en la semifinal de play-off contra l’Almeria. I aquesta última l’ha tancat amb uns números similars, però absolutament a l’ombra en el millor moment de l’equip.

El rendiment del madrileny tampoc ajudarà a trobar pretendents disposats a assumir el cost del fitxatge. I si es queda, el Girona haurà de trobar la manera d’encaixar, tant en la massa salarial com al camp, un futbolista cridat a ser diferencial que fins ara no ho ha estat.

DE MAL ENCAIXAR

Amb un sou alt i dos anys més de contracte, és un dels casos delicats de la plantilla

EXPECTATIVES

El club va pagar traspàs al Leeds per un home que havia enlluernat el curs 2016/17

LA XIFRA

6
gols
acumula Samu Saiz en 68 partits amb la samarreta blanc-i-vermella

Només 45 minuts, i a la desesperada, en la fase decisiva

X.M.

Un futbolista amb el teòric rol de dur la batuta del joc ofensiu i assumir galons en els moments decisius ha viscut un moment personal molt frustrant en l’últim play-off d’ascens a primera, que va tornar a sortir creu a última hora per al Girona. Samu Saiz no va ni participar, tot i estar en condicions de fer-ho, en els tres primers partits de la fase d’ascens. I en l’últim, Francisco el va fer entrar a la desesperada, just després del descans, ja amb el 0-2 a favor del Rayo Vallecano en el marcador. El mitjapunta madrileny va entrar per Gumbau per mirar de trobar la llum des del mig del camp, però no hi va haver manera. Les semifinals, les va viure des de la graderia, tant en el 3-0 impactant de l’anada a Montilivi –Yoel Bárcenas i Sylla van ser substituïts en la recta final per Nahuel Bustos i Pablo Moreno– com en el 0-0 de la tornada a Almeria, amb el mateix duo de titular i Bustos entrant més tard. I en l’anada de la final a Vallecas, sense Yoel Bárcenas, Francisco va apostar d’entrada per Mamadou Sylla i Nahuel Bustos i va fer entrar Stuani i, en la recta final, Valery al davant, amb Samu mirant-s’ho des de la banda. I això que, deu mesos abans, i amb el mateix entrenador a la banqueta, l’exjugador de l’Osca havia estat protagonista en les semifinals contra l’Almeria, amb l’assistència a Stuani en l’únic gol de l’anada – en una gran combinació amb Borja– i un gol i una altra assistència a Stuani en la tornada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)