Girona

L’últim de definir-se

L’arribada de Michel Sánchez com a nou entrenador està enllestida i s’hauria d’anunciar avui

El Girona arrencarà dilluns l’activitat de pretemporada carregat d’interrogants a la plantilla

Samarretes noves, i poca cosa més. El Girona va fer ahir la presentació oficial de la indumentària que durà una plantilla que encara està verda, i això que el compte enrere està activat. Amb l’estrena contra l’Amorebieta el dissabte 14 d’agost en l’horitzó, l’equip arrencarà dilluns l’activitat de pretemporada. Serà un dels últims de posar-s’hi, i serà també l’últim –de tots els de primera i segona A– de definir qui s’asseurà a la banqueta. L’escollit és Michel Sánchez, amb qui l’acord està enllestit, pendent de rematar-lo i fer-ne l’anunci, que s’hauria de fer avui.

L’exentrenador del Rayo i l’Osca, que va aconseguir l’ascens a primera tant amb els madrilenys com amb els aragonesos, dirigirà un equip que ha de superar la reiteració de garrotades que acumula. La plantilla s’ha anat revisant i la intenció del club és tornar a fer una sacsejada, però està hipotecat pels contractes. De moment, els únics moviments són per donar continuïtat a dos veterans de pes al vestidor. El porter Juan Carlos Martín ha renovat per dues temporades més i Stuani ha allargat el lligam fins al 2026. No hi ha cap fitxatge, però sí una vintena de futbolistes amb contracte. I mirar d’accelerar unes quantes sortides és un dels fronts oberts que té la direcció esportiva. El límit salarial fa inviable mantenir futbolistes amb sous alts, i la voluntat d’alliberar uns quants jugadors no és només per l’economia, sinó pel rendiment i la intenció d’oxigenar i rejovenir la plantilla. De moment, però, s’està encallant l’operació sortida. Dels futbolistes que tenien contracte a Montilivi l’1 de juliol, només ha marxat Jonas Ramalho, per qui l’Osasuna ha pagat 700.000 euros de traspàs.

El Girona té molt més marge que l’excepcionalitat que va viure l’any passat, amb el desenllaç dramàtic contra l’Elx el 23 d’agost, quan els altres rivals de segona A estaven en plena pretemporada. Ara l’equip tindrà un mes de preparació, però han passat gairebé tres setmanes d’una garrotada contra el Rayo que està costant molt de pair, i els moviments fins ara han estat mínims. Tocarà accelerar, i la confirmació de l’arribada de Michel Sánchez com a relleu de Francisco Rodríguez a la banqueta hauria d’ajudar a començar a aclarir incògnites.

Cos tècnic refet

El Girona refarà de dalt a baix el cos tècnic. Amb Francisco, van marxar homes de la seva confiança com Jaime Ramos i José Ortega, i ahir s’hi va afegir el preparador de porters, Josba Ituarte, que es va acomiadar.

EN TOTS ELS SENTITS

El Girona no ha fet cap fitxatge i ha de mirar de resoldre diverses sortides

DE MAL PAIR

Té més marge que el curs passat, excepcional, però s’ha avançat poc des del drama

Franges fines i pantalons blaus

X.M.

El pati de les Magnòlies del’edifici de la Generalitat a Girona va ser el marc de la presentació de la nova indumentària del Girona. La primera samarreta recupera les franges verticals blanc-i-vermelles, i molt més fines. Amb detalls blaus, recorda la de la temporada 1994/95. De fet, una de les novetats és que els pantalons tornen a ser blaus, en una combinació que es completa amb mitges blanques. La segona és grisa i la tercera combinarà un groc molt cridaner amb el negre. En canvi, es perd la samarreta blau cel, que s’havia convertit en una habitual picada d’ullet al Manchester City. La presentació, completada amb la roba d’entrenament i la de passeig, va tenir de models futbolistes del primer equip (Ramon Terrats, Calavera i Arnau), del sènior femení (Aina Sararols, Paula Rosales i Neus Juncà), del planter (Òscar Ureña, Robert Lungu i Jan Danés) i de l’equip Genuine (Jesús Salinas i Juan Amaya).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)