Girona

Amb poques cares noves

El Girona, el Màlaga, el Mirandés i els descendits de primera són els únics equips que no continuaran amb el mateix tècnic

Només quatre equips repeteixen l’entrenador que va arrencar el curs passat a 2a divisió A

L’espera a la qual el Girona ha sotmès els seus aficionats per descobrir definitivament que Míchel serà l’entrenador aquest curs ha provocat que les banquetes de 2a divisió A no s’hagin acabat de definir fins divendres, perquè la resta d’equips ja feia temps que havien fet la feina –l’Osca va ser el que més va tardar, esperant alguna possibilitat amb Francisco o Iraola segons el desenllaç del play-off. Ara les 22 banquetes de la categoria de plata ja tenen inquilí i tots els equips estan perfilant la pretemporada per arribar a l’inici de curs, el cap de setmana del 14 i 15 d’agost, en les millors condicions possibles.

La realitat és que, a diferència de la incertesa que s’ha viscut a Montilivi, l’estiu no ha estat gaire mogut pel que fa a moviments d’entrenadors, i és que només sis clubs han canviat el tècnic que va acabar la temporada passada –l’estiu passat es van viure nou relleus a la banqueta–. De fet, dels equips que ja eren a la categoria de plata la temporada passada només n’hi ha hagut tres que hagin canviat de tècnic i cap per una decisió presa cent per cent pel club. En el cas del Girona, la decisió de tancar l’etapa Francisco va arribar de mutu acord, mentre que en els altres dos equips que han fet un relleu, el Màlaga i el Mirandés, les decisions van ser de l’entrenador. En el cas del Màlaga perquè Sergio Pellicer va decidir canviar de rumb i va arribar a sonar per al Girona, mentre que, en el cas del Mirandés, José Alberto López ha estat precisament el tècnic que ha anat al conjunt andalús. Entre la resta de clubs, els que han pujat de 2a divisió B mantenen els tècnics que van assolir l’ascens, mentre que els que sí que han canviat d’entrenador són els tres descendits: l’Osca, el Valladolid i l’Eibar.

En el capítol de curiositats entre les 22 banquetes destaca que el Girona només es retrobarà amb un exentrenador seu, Rubi, que ja va ser rival en el play-off d’ascens amb l’Almeria, i és que altres habituals com ara Pep Lluís Martí, Agné o fins i tot Francisco s’han quedat sense equip en la categoria de plata. També destaca la presència de Rubén Albés, que ja va ser l’artífex de la permanència del Lugo, que amb només 36 anys serà el tècnic més jove de la lliga. Ara bé, té més d’onze anys d’experiència a les banquetes, i és que amb 25 anys ja entrenava a tercera. En l’altre extrem hi ha Juan Antonio Anquela, que continuarà a l’Alcorcón amb 63 anys.

Poca estabilitat

Un dels motius pels quals a l’estiu s’han viscut pocs canvis és que molts equips ja van viure relleus el curs passat. De fet, Bolo (Ponferradina), Pepe Mel (Las Palmas), David Gallego (Sporting) i Cuco Ziganda (Oviedo) són els únics entrenadors que continuen al club en el qual van arrencar el curs passat a 2a divisió A.

Precisament els dos primers, juntament amb l’entrenador de l’Amorebieta, Íñigo López, són els tècnics de 2a divisió A que fa més temps que són als seus clubs actuals, ja que arrencaran la seva quarta temporada en el mateix equip.

POCS CONEGUTS

Rubi, a l’Almeria, és l’únic tècnic ex-Girona que començarà el curs a 2a divisió A

ELS MÉS ESTABLES

Bolo, Pepe Mel i Íñigo López arrencaran el quart curs als seus clubs

EL MÉS VETERÀ

Anquela continua, amb 63 anys, després de tornar a l’Alcorcón i salvar-se al final

EL MÉS JOVE

El Lugo aposta per Rubén Albés, de 36 anys, però amb onze anys d’experiència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)