Girona

ALBERTO GARCÍA

EX FUTBOLISTA DEL RAYO

“Michel fa un equip per desenvolupar una idea”

“Els seus conjunt tenen la pilota amb l’intenció de fer mal al rival”

“És proper, no és una persona impositiva. Treballa a través del convenciment”

“Crec que encaixarà a la perfecció a Girona”

La seva proposta és molt vistosa i és satisfactòria per al futbolista ja que el protagonista és la pilota

Alberto García (Barcelona, 1985) coneix bé a Michel Sánchez, el nou entrenador del Girona. Ell va ser el porter del Rayo Vallecano que la temporada 2017/18 va pujar a primera amb Michel al capdavant. El ja ex futbolista, que es va retirar a final d’aquesta campanya després de dos anys sense jugar per lesió, analitza amb aquest diari la figura del nou tècnic blanc-i-vermell.

Arriba al Rayo l’estiu del 2017. Entenc que abans de firmar va parlar amb Michel.
Recordo parlar amb David Cobeño (director esportiu), que ja feia dos estius que em volia, i em va confirmar que Michel continuaria sent l’entrenador. Aleshores jo el què volia era parlar amb Michel, tenir-hi una conversa per saber què és el què volia abans de decantar-me pel Rayo ja que tenia diverses propostes.
I com va anar?
Va ser molt clar i molt convincent. Més que marcar-se un objectiu, com podria ser l’ascens, la idea que ell tenia era la de fer un equip per desenvolupar una idea. Em va sorprendre gratament, ja no com de clar tenia com havia de desenvolupar la idea, sinó que també em va seduir molt la seva proposta, perquè és una proposta molt vistosa i que és satisfactòria per al futbolista ja que el protagonista és la pilota. No només era una idea sinó que en la conversa ja em va evidenciar que tenia clar com traslladar aquesta idea i com aconseguir que el jugador rendís a través d’una proposta en la qual et sents molt protagonista a la gespa.
Què li va demanar?
Ell em demanava implicació ofensiva i defensiva. No només em va parlar del què se li demana a la porteria a qualsevol porter, no només d’aspectes defensius, sinó com volia o com entenia que el porter havia de col·laborar perquè l’equip generés ocasions. Ell sap que a través de la pilota es pot fer créixer a un equip, sobretot en la fase d’iniciació del joc, a la que dona molta importància perquè la pilota passa molt temps en aquesta zona. En els porters i els defenses ens feia entendre que nosaltres érem els primers que havíem de participar en el desenvolupament de la seva idea. Tenia molt clar que no només em volia per evitar gols sinó també en ser important amb la pilota. Michel ens va demostrar dia a dia que seguint la línia que ell tenia, sempre donant aquesta creativitat al jugador, és un entrenador que a través d’un ordre que treballa en el dia a dia, el seu equip acaba tenint la pilota amb l’intenció de fer mal a l’equip rival.
No és fàcil convèncer a tots els jugadors de jugar així, n’hi ha que no se senten còmodes. Entenc però, que tal i com va anar el curs, que Michel va convèncer a tothom.
El futbolista el què vol veure és que l’entrenador, dins del camp, li dona eines per rendir, veure que treballa en una línia que el fa ser millor i veure també que l’equip creix a nivell col·lectiu i això Michel ho aporta. Al final no és un entrenador que visqui del resultat, evidentment tots viuen del resultat, però ell en el futbolista li ofereix un dia a dia en el qual a nivell individual millora, però que a nivell col·lectiu té una idea amb la que s’identifica ràpid i que a partir d’ella s’obtenen resultats. I els jugadors que potser al principi pensen que no estarien còmodes i que no tenien atributs per adaptar-se a aquesta idea, després és un entrenador que els hi dona eines i adapta el model perquè aquest jugadors puguin rendir.
Quin caràcter té?
És una persona propera, no és una persona impositiva. Treballa a través del convenciment, s’obre molt el diàleg i és molt respectuós. Jo vaig disfrutar en tots els aspectes la seva persona. També penso que està molt ben rodejat de professionals que l’ajuden a ser millor. Però com li dic no és una persona que imposi en el grup. Ell detecta molt bé quin grup té al davant i deixa que, dins de l’ordre que ell delimita, es vagi adaptant de manera natural entre les relacions personals que hi hagi. A partir d’aquí ell gestiona les situacions que donin, sempre que no se surtin de l’ordre que ell primerament dona. No és un entrenador que es fiqui en el dia a dia del vestidor, sap gestionar molt bé aquesta autonomia social que es genera dins del vestidor.
Parla del seu grup de treball. A Girona aterra amb Salvador Funez de segon entrenador. Què me’n pot dir?
Salva és un entrenador molt honest. Té molt clar el seu rol i la seva intenció és sempre la de donar més informació a Michel del que ell percep. És un entrenador que amb el pas del temps, el futbolista acaba tenint-li confiança perquè és una persona molt clara, quan t’hi acostes notes franquesa i honestedat. Ajuda molt en el tema de la pilota aturada, també a nivell de gestió i veu molt bé el futbol.
També ve amb David Porcel de preparador físic.
En David també és una arma important en el dia dia de Michel. Crec que un dels grans encerts de Michel és tenir un preparador físic com ell perquè no només es desgasta en millor el rendiment del futbolista en el pla físic sinó també s’involucra molt amb el treballador del club, intenta construir sobre allò que hi ha construit en cada club. És una persona que quan marxa d¡un lloc és estimat perquè des del primer dia ja tothom veu que David Porcel és un preparador físic professional que no només va a fer la seva feina sinó que qualsevol treballador que estigui al seu costat, des de la seva arribada percep que el què busca és intentar ajudar a ser millor a tothom i també té la humilitat d’absorbir allò que es fa bé al club en què aterra.
Com creu que encaixarà Michel al Girona?
Molt bé. Crec que el Girona, després de tots els anys en què m’hi he enfrontat, conèixer jugadors que hi han jugat, soc català, he vist l’evolució del club, doncs crec que Michel és un entrenador que ajudarà a créixer l’entitat. Crec també que serà ben rebut perquè hi ha un grup sa, que, a més és un grup que penso que encaixa amb ell, ja que el Girona està intentant darrerament implantar aquesta idea de ser més protagonista amb la pilota. Crec que encaixarà a Girona perfectament. La massa social l’acceptarà perquè disfrutaran amb ells. És un club molt professional ideal per a qualsevol professional i, com no, també per a Michel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)