Espanyol

La pandèmia destorba la pretemporada blanc-i-blava

Espanyol. Se suspèn l’amistós contra el Nàstic de dissabte pels casos de Covid-19 en els dos equips; ahir es van detectar un positiu i un contacte estret amb un positiu en la plantilla

Primer inconvenient per a l’Espanyol en el pla de preparació de la temporada 2021/22: l’amistós que havia de jugar l’equip que entrena Vicente Moreno contra el Gimnàstic de Tarragona aquest dissabte, al Nou Estadi de Tarragona, ha quedat suspès pels casos de Covid-19 i de confinament per contacte estret amb un positiu que afecten els dos equips. Quant a l’Espanyol, ahir es va confirmar un nou positiu entre els components de la plantilla i el cos tècnic. L’afectat, tot i no presentar símptomes, va ser aïllat immediatament al seu domicili. De la mateixa manera, un altre membre de la plantilla, també sense símptomes, va haver de confinar-se pel fet de ser un contacte estret, en espera de noves proves que determinin la seva evolució en els pròxims dies.

En el Nàstic també hi ha casos de Covid. Set futbolistes no van poder iniciar la pretemporada fa una setmana i n’hi ha algun altre de confinat pel fet de ser contacte directe. En tot cas, era clar que la disputa del Nàstic - Espanyol suposava un risc per als dos equips, no només per la possibilitat de carregar de massa minuts els jugadors disponibles, sinó també pel perill de contagi vista la situació. Per tot plegat, Nàstic i Espanyol van acordar suspendre el partit, que corresponia al trofeu Ciutat de Tarragona, i buscar una nova data per disputar-lo.

En declaracions als mitjans del club, el preparador físic de l’Espanyol, Dani Pastor, es va referir a com ha afectat la pandèmia la feina en els entrenaments. “Tenim un repertori de tasques que ens permet adaptar-nos a diferents condicions. Si hem de tornar a fer treball individual, tenim en un calaix el que hem de fer. Afortunadament, però, ara podem fer una feina grupal. Des del març de l’any passat ens hem hagut de reinventar diferents vegades”, explica. Pastor també va donar detalls sobre la previsió de les pròximes setmanes: “Es dona la circumstància que comencem amb quinze dies nets de partits. Mirarem de donar un volum de feina gran, on les situacions de joc estan presents. No ens agrada sortir a fora, ni fer cursa contínua. La pilota ha d’estar sempre present. A Marbella, on tindrem quatre partits en dues setmanes, ja donarem un altre matís.”

AÏLLATS

El positiu i el contacte directe detectats no presenten símptomes

SI ÉS POSSIBLE

Nàstic i Espanyol buscaran una altra data per disputar el Ciutat de Tarragona

PREPARADOR FÍSIC

Dani Pastor assegura que pot adaptar la preparació física a diferents escenaris
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)