Espanyol

Esperant nous ingressos per incorporar jugadors

Espanyol. Els diners d’algun nou patrocinador i de la campanya d’abonaments han d’ajudar a augmentar la massa salarial i a l’arribada de reforços; sembla que el primer serà Sergi Gómez

S’espera que durant la setmana que avui comença l’Espanyol pugui presentar un balanç positiu en la seva massa salarial que li doni marge per a la incorporació de nous futbolistes. A més dels ingressos per la campanya d’abonaments, podrien arribar nous patrocinadors –s’ha parlat d’una empresa de telecomunicacions– que alleujaran l’economia del club blanc-i-blau. Això sí, si no hi ha cap venda li serà difícil pagar per un traspàs com, per exemple, el de Sergi Gómez. El defensa català acaba el seu contracte amb el Sevilla el 30 de juny de l’any vinent i el club andalús demana una compensació per deixar-lo sortir que li permeti amortitzar els 5,5 milions que va pagar fa tres anys al Celta pel seu fitxatge. Però, ara com ara, l’Espanyol no està en disposició de fer cap desemborsament en concepte de traspàs: per poder-ho fer, hauria de desprendre’s d’algun jugador. I és que, per calcular la quantitat que un club ha d’afegir a la massa salarial quan realitza un fitxatge, al sou del futbolista se li ha de sumar la xifra corresponent al preu del seu traspàs dividit pels anys d’amortització. Per tant, l’Espanyol disposa d’un marge molt escàs si no es desprèn de cap dels seus jugadors.

Convindria, doncs, que Sergi Gómez aconseguís la carta de llibertat. En tot cas, sigui així o no, l’operació sembla que es podrà tancar en els pròxims dies, principalment perquè la voluntat del central d’Arenys de Mar és tornar a Catalunya. Sense gaires oportunitats en el Sevilla, on ha anat de més a menys i on la parella formada per Diego Carlos i Jules Koundé li barren el pas, el futbolista, de 29 anys, busca una sortida, i l’Espanyol li permet tornar a casa. Al barri de Nervión asseguren que tenen més ofertes, però no li posaran dificultats perquè marxi allà on vol. De fet, ara és a Barcelona, esperant el naixement del seu fill, mentre la plantilla de Julen Lopetegui fa l’estada de pretemporada a Portugal.

Si tot va com és d’esperar, doncs, Sergi Gómez tancarà una etapa en el Sevilla, amb 85 partits disputats en tres temporades i una Europa League a la butxaca, i es convertirà en el primer reforç de l’Espanyol 2021/22. El club català aconseguirà els serveis d’un futbolista que ja va voler fitxar fa dues temporades, després de la marxa de Mario Hermoso a l’Atlético de Madrid. Aleshores, però, les pretensions econòmiques del Sevilla van provocar la incorporació de Fernando Calero, del Valladolid. En tot cas, a la plantilla que entrena Vicente Moreno li convé reforçar-se amb un central per poder competir a primera divisió amb garanties, i l’escollit és Sergi Gómez.

TRASPÀS

El Sevilla voldria una compensació econòmica per amortitzar el seu fitxatge

LIMITATS

L’Espanyol no pot pagar cap traspàs en la situació econòmica en què es troba

SERGI GÓMEZ

Ha perdut protagonisme a Sevilla i, amb 29 anys, vol tornar a Catalunya

Un amistós especial contra el Fiorentina, el 7 d’agost

Segons ha avançat La Grada, l’Espanyol disputarà un partit amistós a Florència, contra el Fiorentina, el dissabte 7 d’agost. El matx tindrà lloc just una setmana abans de l’inici de la competició oficial i gairebé 12 anys després de la tràgica, i sobtada, mort de Dani Jarque a Coverciano, un barri de la ciutat toscana, on l’equip blanc-i-blau feia la pretemporada l’estiu del 2008.

En la seva estada de pretemporada d’enguany, a Marbella, a l’Espanyol encara li queden dos partits per disputar: demà, contra el Granada, i divendres que ve, contra el Cadis. Tot dos tindran el mateix horari: a les 7 de la tarda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)