Espanyol

El gir copernicà

Pretemporada. El conjunt blanc-i-blau viu un estat de maduresa emocional després del sotrac experimentat fa un any. “La pretemporada anterior van venir amb molts dubtes i xafats anímicament. Ara tot és diferent”, diagnostica David López

L’Espanyol era un gegant ferit que ha anat llepant-se les ferides i refent-se anímicament des de fa un any. El terror viscut a Marbella, fa un any, quan la plantilla estava digerint el descens a segona no té res a veure amb el posat actual. Un equip més madur, més fet i més conscient de les seves possibilitats.”La temporada passada van venir aquí amb molts dubtes. Anímicament molt xafats. Aquesta temporada és totalment diferent. Venim de fer una gran temporada i tornar l’equip a primera divisió”, ha reflexionat David López en declaracions als mitjans del club. Les crisis serveixen per fer moviments catàrtics i en el cas de l’Espanyol ha estat un autèntic gir copernicà per canviar certs paradigmes i fer-se més consistent en cos i ànima. “Els errors que ens van portar a segona ens serviran d’aprenentatge a primera per intentar fer una temporada encara millor”, ha explicat Diego López. “L’any passat també hi havia un cos tècnic nou, aprendre idees noves i ara tenim interioritzat el que ell vol. És simplement repassar i millorar”, ha reblat, al seu torn el capità. Coses noves però noves estratègies funcionals. Passos curts per un objectiu gran a llarg termini. “Tornar a primera és una gran il·lusió i volem començar guanyant. L’any passat ens va funcionar molt bé el partit i a partit i hem de seguir amb la mateixa dinàmica”, ha incidit el Santcugatenc. Un axioma que sembla que es mantindrà, de nou, inalterable fins a final de temporada. Res d’objectius si no de reptes curs. “Tenim al davant un repte molt bonic per a tots: tornar a primera divisió i amb aquest club històric significa molt per a nosaltres i la nostra gent. Hem de competir al màxim en cada partit i ser un grup amb caràcter i personalitat, anar a guanyar tots els partits i això que es noti sobre el camp”, ha desxifrat, al seu torn, Diego López. Esperit competitiu i indomable i, per damunt de tot, un perfil competitiu i una resiliència mental per fer un gran curs en el retorn a primera. “Els errors que ens van portar a segona ens serviran d’aprenentatge a primera per intentar fer una temporada encara millor. Aquests dies de treball serveixen per a moltes coses però, també, per crear unió dins del grup. Tenim l’avantatge que fa un any que treballem plegats. Volem ser millor equip que l’anterior temporada”, ha resumit el porter gallec per tancar l’estada de l’equip a Marbella.

Només queden dues setmanes per l’inici de lliga davant l’Osasuna a Pamplona. Però l’Espanyol arriba amb la ment clara i amb un futbol en línia de progressió malgrat la sequera en els reforços. El triomf d’ahir, davant el Cadis, ha estat el millor argument per dinamitar els dubtes de l’entorn i deixar clar que la brúixola de Vícente Moreno apunta en la bona direcció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)