Espanyol

Accelerar en el mercat

Espanyol. El club enfila una setmana decisiva per desencallar l’operació sortida i donar llum verda a les noves arribades. La marxa prioritària és la de Matías Vargas, que no compta per al tècnic

L’Espanyol veu com ha entrat en el mes d’agost i té tota la feina per fer en qüestió de fitxatges i de remodelació de plantilla. La finestra de transaccions es clou el 31 i la direcció esportiva només ha fet un moviment en el mercat: el fitxatge de Sergi Gómez. La resta està tot aturat pendent, en primera instància, de les sortides. El club espera que aquesta setmana es puguin anar donant situacions per rebaixar el límit salarial, i això depèn de la marxa de futbolistes. Fins ara l’Espanyol s’ha mantingut prudent en la seva estratègia de mercat. Ha evitat forçar situacions com les que va fer l’any anterior amb el fitxatge de Keidi Bare. L’arribada del mig albanès es va donar amb el límit salarial superat i sense opció d’inscriure’l fins que no es va tancar el traspàs de Marc Roca. Enguany no s’ha seguit aquesta estratègia i s’ha optat per un posat més conservador. Una actitud motivada perquè no hi ha cap traspàs clar en aquesta finestra d’estiu i pels problemes que es troba el club en el moment d’oferir jugadors cedits. Les elevades fitxes i les reticències de molts jugadors a marxar han frenat el club en el mercat de fitxatges i també, en la seva aposta a arriscar-se, a fitxar sense poder inscriure. L’única incorporació de l’estiu, Sergi Gómez, va arribar gràcies a la via de patrocinadors. Ara el club s’ha menjat el marge salarial que tenia i fins que no hi hagi sortides o una venda no podrà moure fitxa.

Els dies van passant i el mes d’agost es preveu com el moment en què el mercat es revolucionarà. Però l’Espanyol necessita accelerar la seva presa de decisions. El club passa un moment delicat en el seu retorn a primera i sap que ha de reforçar la plantilla per fer-hi un salt de qualitat. En aquests moviments que s’han de fer de manera immediata destaca Matías Vargas. L’argentí, fitxat fa dos anys, ha de ser el primer de marxar. El club ja ha verbalitzat, per boca del seu conseller delegat, José María Durán, la necessitat que el davanter es trobi un nou destí. El Monito té contracte fins al 2024 i Vicente Moreno no compta amb ell. Créixer en un tercer club és l’única manera que l’Espanyol pugui recuperar part dels 10,5 milions que hi va invertir fa dos anys i, de retruc, alliberar massa salarial amb la cessió.

Tot i això, aquest no és l’únic moviment del club, que també està buscant sortides per a Lluís López, Pol Lozano, Vadillo, i a veure com gestiona el lateral dret amb Óscar Gil, Miguelón i Víctor Gómez; aquest últim sembla que té tots els números per marxar.

El factor Adrià Pedrosa

El planter sempre ha estat la vàlvula d’escapament de l’Espanyol per quadrar els seus comptes. Els casos són recurrents en la història contemporània del club. Sense anar més lluny, fa un any, l’Espanyol traspassava Marc Roca al Bayern de Munic. Una operació que li va servir per equilibrar els comptes i poder inscriure Keidi Baré. Una venda neta i sense cost d’amortització, en ser un futbolista del planter. Ara totes les mirades se centren en Adrià Pedrosa. És un futbolista amb projecció però té l’handicap que acaba contracte el 2023. Això obliga l’entitat a traçar una venda, en aquesta finestra de transacció, per evitar una renovació, presumiblement a l’alça el proper estiu, o bé una venda a la baixa. El defensa té una clàusula de rescissió de 30 milions d’euros. Tal com està el mercat, ningú pagarà aquesta quantitat pel lateral de Castelldefels, però l’Espanyol veuria positivament una quantitat sobre els 15 milions que li permetria executar la veritable revolució que vol fer a la plantilla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)