El gol és un gran camí

El Girona supera el Llagostera, que viu el bateig com a UE Costa Brava, en un partit decidit en la segona part gràcies als gols de Nahuel Bustos i Stuani (0-2)

L’argentí transmet bones sensacions i obre el marcador amb un gran gol, mentre que l’uruguaià continua endollat i tanca el partit amb el tercer gol de la pretemporada

UE Costa Brava 0 Girona 2

UE COSTA BRAVA:Marcos; Pere Martínez, Julen Monreal, Forlín, Aleix Roig; Galindo, Marc Manchón; Guiu, Xumetra, Gil Muntadas; i Boris Garrós.Segona part:Varo; Falgui (Joan Puig, 83’), Aimar, Toni Gamell, Manel Royo; Juvanteny, Badr (Adri Garcia, 72’); Calatrava, Álvaro, Ibuki (Dani, 72’); i Youssef.GIRONA:Juan Carlos; Arnau (Gabri, 81’), Juanpe, Bernardo; Valery (Ricard Artero, 68’), Ibra Kebé (Samu Saiz, 61’), Terrats (Gumbau, 61’), Aleix Garcia (Mojica, 61’), Jairo (Juncà, 46’); Mamadou Sylla (Nahuel Bustos, 46’) i Stuani (Ureña, 81’).GOLS:0-1 (64’) Nahuel Bustos. 0-2 (75’) Stuani.ÀRBITRE:Ávalos Martos.T.G.:A Juvanteny (56’), de la UE Costa Brava.PÚBLIC:Uns 1.000 espectadors al municipal de Palamós-Costa Brava.

El Girona es va endur la victòria (0-2) en l’estrena del Llagostera amb la seva nova denominació d’UE Costa Brava, en un partit en què els de Míchel van decidir amb dos gols en la segona part. Nahuel Bustos, en una gran estrena d’aquesta segona etapa al club, i Stuani, que ja porta tres gols aquesta pretemporada, van ser els golejadors d’un partit passat per aigua i sense gaire ritme.

Canvi de sistema

Una de les grans sorpreses que va deixar el partit d’ahir va ser l’aposta de Míchel pels tres centrals. El tècnic madrileny, que només havia provat aquesta fórmula en els últims minuts del duel contra l’Espanyol B, va situar d’entrada Arnau, Juanpe i Bernardo a l’eix de la defensa, deixant els carrils per a Valery i Jairo. Terrats, fix al pivot des del principi de la pretemporada, i els pivots Aleix Garcia i Ibra Kebé van ser els encarregats d’enllaçar amb Stuani i Mamadou Sylla, que per primera vegada amb Míchel van compartir la punta d’atac. A davant, el Girona s’hi va trobar una UE Costa Brava ben plantada amb el seu 4-2-3-1 més habitual, en què Gil Muntadas i Xumetra es van anar intercanviant la posició de mitjapunta i extrem en cada jugada. L’onze local perfectament podria ser el titular en la primera jornada de lliga, ja que Oriol Alsina ho va posar tot d’entrada.

El rodatge que el Girona havia agafat en els dos primers partits contra el Barça i l’Espanyol B feia preveure que els gironins serien molt dominadors, tenint present que per als blau-i-vermells tot just era el primer test. A l’hora de la veritat, però, l’inici del partit va ser força igualat. Sobretot perquè el ritme va ser més aviat baix i en aquest escenari la UE Costa Brava va poder anar entrant en el partit sense gaire pressa. La voluntat del Girona ja va ser de dominar, però li va costar donar velocitat a les transicions perquè només accelerava les jugades un cop la defensa local ja estava situada.

El Girona va trobar les seves millors armes en les arribades per la banda de Valery, la visió d’Aleix Garcia en accions puntuals i la mobilitat d’un Ibra Kebé que va caure constantment a banda. Així van arribar les primeres ocasions clares en el primer quart d’hora. Primer la va tenir Valery i després Stuani, que va gaudir de dues bones ocasions. En la primera, Forlín el va frenar amb un possible penal i en la segona Marcos va fer una bona intervenció. Aleix, amb un xut alt, va tenir l’última clara de la primera part, i després va ser la UE Costa Brava qui va arribar amb perill quan Xumetra va posar una centrada perfecta al cap de Boris. El punta, oblidat per Juanpe i Bernardo, va rematar sol, però tou.

Bones impressions

La segona part va tenir un altre color. Els locals van jugar amb un onze ple de joves i el Girona es va poder fer amo i senyor del partit. Entre els gironins, el més destacat van ser els debuts de Juncà i Nahuel Bustos en la pretemporada. Al de Riumors se’l va veure encara poc rodat i amb molt marge de millora, sobretot física, però l’argentí va deixar molt bones sensacions. Actiu i amb el cap centrat des de l’inici, primer ho va provar amb un xut llunyà i en la segona no va fallar. Mojica, un dels altres destacats, li va posar una bona centrada i Nahuel es va avançar a tothom per rematar mig amb l’esperó i marcar el 0-1 (64’). Mojica, jugant d’extrem al davant de Juncà un cop va canviar el dibuix a la defensa de quatre, va repetir com a assistent amb una centrada magnífica al cap de Stuani, que va superar Gamell en el salt i va fer el 0-2 (75’). La UE Costa Brava també va arribar alguna vegada a la porteria de Juan Carlos, però Calatrava va ser l’únic que va tenir prou inspiració per mirar de fer mal, però defensivament el Girona va respondre molt bé.

LA SORPRESA

Per primer cop Míchel va apostar d’inici pels tres centrals i la prova va durar una hora

FORÇA IGUALTAT

El Girona va tenir millors ocasions en la primera part però els locals van aguantar bé

BON PRIMER PAS

Nahuel va marcar el primer gol amb un bon recurs tècnic i va deixar bones sensacions