Girona

EDU ESPIAU

JUGADOR DE LA PONFERRADINA I EXCOMPANY D’ ÁLEX BAENA AL VILA-REAL B

“Álex Baena és molt bo; té molta qualitat i és molt complet”

“S’associa molt bé i, de cara a porteria, té gol també. Penso que és un gran reforç per al Girona”

“Dissabte serà un partit difícil. Nosaltres ens volem fer forts a El Toralín i intentarem que els punts es quedin aquí”

Edu Espiau (Las Palmas de Gran Canaria, 1994) coneix bé l’últim fitxatge del Girona, Álex Baena, ja que tots dos van coincidir en el Vila-real B fa dues temporades (2019/2020) a segona B. Dissabte es veuran les cares ja en el futbol professional, ja que Espiau va canviar aquest estiu Las Palmas per la Ponferradina, el pròxim rival del Girona.

Ha arribat fa poc a Ponferrada. Com s’hi està trobant?
De moment, bastant bé. M’he adaptat rapidíssim a l’equip i a la ciutat.
Va ser difícil deixar definitivament Las Palmas, casa seva?
Sí. És difícil perquè marxes de casa, de la teva illa, on és la teva família, però jo el que volia era jugar, tenir minuts, ser important, i sabia que a Las Palmas em passaria el mateix que em va passar en la segona volta, que no vaig jugar i vaig estar molts partits a la graderia, i vaig decidir sortir. La Ponferradina es va interessar, a mi també em va agradar i vaig decidir venir cap aquí i de moment molt bé.
Això li volia dir. De moment, tot rodó; titular, jugant i guanyant.
L’important és que l’equip està tirant endavant els partits. És veritat que el mister m’està donant molta confiança i com a davanter espero obrir la llauna i marcar algun gol. I espero que sigui aquest cap de setmana.
Acumulen dues victòries per la mínima. Aquest és el seu segon any a segona A, és una categoria molt complicada. Per què?
Qualsevol equip pot guanyar qualsevol. Tant fa la posició que ocupi en la classificació i això és el que la fa tan competitiva i tan disputada. Dissabte nosaltres tenim un os dur i esperem endur-nos els tres punts.
A què aspira la Ponferradina?
El primer objectiu és salvar la categoria i a partir d’aquí a veure si podem mirar cap a dalt o no. El que volem tots, lògicament, és pujar a primera, però sabem que hi ha equips que estan més preparats per estar a la zona alta i nosaltres anirem partit a partit i quan aconseguim la permanència mirarem si tenim possibilitats de mirar cap a dalt.
Allà juga Yuri de Souza, tot un mite de la categoria de plata que amb 39 anys continua fent gols. Què me’n pot dir, d’ell?
És una magnífica persona. Ha estat superatent amb els nous, amb tots, i per a qualsevol cosa que hem necessitat s’ha posat a la nostra disposició. I després, com a futbolista, perfecte també. Em dona consells, m’explica moviments, ja que amb mi de davanter va bé moure’ns per diferents zones... Per la veterania que té, escoltar-lo et fa millor jugador.
Ara és a Ponferrada, però no és la primera vegada que marxa de Las Palmas. També va estar un any en el Vila-real B. Què en va aprendre aquell curs?
Vaig adquirir molts conceptes. Al final en un filial estàs en mode preparació per al futbol professional i em va servir molt. Em va entrenar Miguel Álvarez i em va ensenyar a introduir nous registres en el meu joc. Jo soc un jugador d’anar a l’espai i amb Miguel Álvarez vaig aprendre a associar-me i a jugar en un futbol més associatiu. Estic encantat d’aquella temporada i va ser una gran experiència.
Allà va jugar amb Álex Baena, que ara està en el Girona, no sé si han parlat abans de l’enfrontament de dissabte...
No. No he parlat amb ell. Penso que és una bona incorporació per al Girona. És un noi molt bo i segur que li surten bé les coses allà.
Com el descriuria futbolísticament?
És un jugador amb molta qualitat, s’associa molt bé i de cara a porteria té gol també. Penso que és un gran reforç per al Girona. A mi personalment és un jugador que m’agrada molt.
Aquella campanya en el Vila-real es deurien mesclar bé... vostè va ser el màxim golejador.
Amb Miguel Álvarez jugàvem amb un 4-4-2 però amb rombe al mig del camp i ell jugava en el rombe per l’esquerra, i jo de davanter. I sí, la veritat és que sí, em va donar força assistències ara que hi penso. És que és un jugador molt complet i crec que donarà moltes alegries al Girona.
Tornant al partit de dissabte, com l’afronten?
Sabem que serà un partit difícil. Venen d’empatar contra Las Palmas i segur que voldran fer bo el punt fora de casa. Nosaltres ens volem fer forts a El Toralín i intentarem que els punts es quedin aquí.
Com veu el Girona?
Acumula dos cursos jugant la final del play-off i és un equip dels forts de la categoria. Serà un partit maco, disputat, i espero, com li he dit, que els tres punts es quedin aquí. Tocarà patir, segur, en alguns moments del partit, però hi estem treballant i esperem que les coses ens surtin bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)