Girona

ANTONIO RIVERA

ENTRENADOR D’UREÑA AL CADET A DEL GIRONA (2018/19)

“Sempre sap què fer”

“El vam esprémer per tal que millorés físicament i en defensa, i ell va fer tots els possibles”

“Per dins o per fora, sap on rebre”

Antonio Rivera és l’actual entrenador del juvenil B del Girona però va coincidir amb Òscar Ureña en el cadet A, el curs en què el figuerenc va fer un veritable pas endavant.

Fa tres cursos que Ureña va passar per les seves mans. Llavors ja tenia incidència en l’equip?
De ben petit, era un jugador amb molta qualitat però des del punt de vista competitiu i defensiu no estava tan fet com ara. Era un futbolista que et donava l’última passada, gol i qualitat, però li mancava l’aspecte físic i el defensiu. Aquell curs al cadet A, però, va fer un salt de qualitat molt gran i, juntament amb el primer any de juvenil, va fer l’estirada física i es va posar més fort. Va anar millorant ràpidament les mancances fins a ser el jugador que és ara.
Però en comptes del juvenil B va pujar al C. Això devia fer-lo madurar i obligar-se a treballar?
Altres jugadors quan fan el salt del cadet A al juvenil C s’enfonsen. Ell va continuar treballant i fent passos endavant per arribar al divisió d’honor i ara al primer equip. És un bon noi i aquest aspecte és molt important ja que observant el jugador fora del camp es pot interpretar com reaccionarà a l’exigència i com treballarà a dins del terreny. El que tenia llavors era una mancança física i això es poleix a còpia de treball i més treball. Està centrat, és humil i sempre sap què ha de fer al camp, i també a fora.
Gairebé sempre havia jugat de mitjapunta, però darrerament a la banda. Pot oferir el mateix rendiment sigui en la posició que sigui?
El cap és el que mana. Ureña és intel·ligent i té el cap centrat; a més, escolta molt el tècnic i per això pot jugar entre línies o per fora. Com que sap on i quan ha de rebre, és igual on el posis. El seu primer any per fora va ser l’any passat amb el divisió d’honor, i per l’esquerra, a cama canviada. Aquell físic que tenia abans potser no li donava per poder competir contra un lateral que fos correcte, però ara s’hi adapta de meravella.
Pel que diu, una de les claus és el sacrifici i mostrar una actitud receptiva per millorar?
I tant. Hi ha molts jugadors com l’Òscar que tenen una qualitat suprema però no fan el salt mai. Si no agafen el punt òptim de feina, esforç i competitivitat, no hi ha manera de fer-lo.
Parli’m de la fornada que va dirigir en aquell cadet A. Arnau Martínez, Oriol Comas, Ricard Artero, Gabri Martínez, Kemo...?
És de les millors fornades que hi ha hagut al Girona. En parlem perquè estan arribant al primer equip, però és que el club està treballant tan bé amb els jugadors que els fruits s’han de recollir d’alguna manera. Hi ha departaments específics per millorar els futbolistes amb vídeo i tàctica, físicament amb un treball personalitzat i específic per a ells, l’atenció fora del camp... Tot això no és casualitat i el club, amb aquests jugadors, veu premiat tot l’esforç.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)