Girona

Descarat des de l’extrem

Òscar Ureña és una de les grates sorpreses en l’inici del curs del Girona

La determinació a l’hora d’encarar i la profunditat que aporta a l’equip són els arguments que han dut Míchel Sánchez a confiar-hi

Cada temporada hi ha alguna sorpresa en forma d’irrupció i en l’inici de l’actual, al Girona, Òscar Ureña s’està emportant tots els elogis per part del tècnic Míchel Sánchez i de tots els aficionats blanc-i-vermells, que observen amb un punt d’incredulitat com el desvergonyit extrem figuerenc està assumint bona part del pes ofensiu de l’equip quan és damunt del camp. Amb només 18 anys acabats de fer i el 32 a la samarreta, Ureña demostra que pot ser un recurs fiable, que ha arribat al primer equip per quedar-s’hi i que amb la pilota als peus, el seu caràcter tímid passa a un segon pla per transformar-se en un jugador determinant.

Abans d’aterrar al Girona l’estiu del 2016, Ureña va passar pels equips de la base de La Salle Figueres, club en el qual va militar durant quatre temporades, i del Figueres, en dos cursos més. La seva arribada al club blanc-i-vermell va consolidar la seva trajectòria ascendent passant per les categories més competitives d’infantil, cadet i juvenil. La temporada 2019/20, el llavors mitjapunta, una demarcació que va ocupar la majoria dels anys formatius, no va fer el salt al juvenil B, com era habitual en la majoria de futbolistes del cadet A, i es va haver de conformar amb el juvenil C, el pas previ a la seva explosió amb el divisió d’honor la temporada passada (23 partits i 4 gols). Preparat per fer el salt al filial –equip que ja hauria pogut reforçar la campanya passada–, l’alt-empordanès, sense saber com, ha acabat aquest estiu fent la pretemporada amb el primer equip a les ordres d’un Míchel que li va veure les virtuts i característiques idònies per al seu ideal de joc, de bandes profundes i verticalitat ofensiva. Ureña condueix la pilota amb seguretat i en pocs partits ha demostrat un bon repertori d’habilitats i recursos en el driblatge que l’han catapultat.

La primera opció

En l’últim partit del Girona contra l’Sporting, l’atac dels gironins es va bolcar per la dreta, la banda que ocupava el figuerenc. El jove va fer anar de bòlit Kravets i per les seves botes van passar dues de les ocasions més clares –una centrada al punt de penal que Baena va enviar als núvols i un eslàlom inversemblant que va acabar amb un xut rebutjat per Mariño–. I és que, més enllà d’aquestes accions, la sensació que quan Ureña encarava a un rival passaven coses van accentuar més la necessitat de fer passar la pilota pels seus peus. Contra els asturians, el jugador de pare dominicà i mare catalana va completar el seu primer partit sencer acumulant un total de 175 minuts en els tres partits en què ha participat –va jugar-ne 72 en l’inaugural contra l’Amorebieta, no en va disputar cap contra Las Palmas i els últims tretze contra la Ponferradina a El Toralín , on ja va ser protagonista d’alguna acció clau.

Òscar Ureña ha pogut adaptar-se a la posició d’extrem gràcies als seus brillants recursos i habilitats a l’hora d’encarar. Si bé en categories inferiors havia partit moltes vegades entre línies, el primer toc veloç del futbolista li permet agafar l’avantatge que el seu físic no li dona. L’empordanès pot adaptar-se en l’esquema 4-3-3 de Míchel, o en l’actual 4-2-3-1 i, fins i tot, el 4-4-2 que per moments es va veure davant l’Sporting amb Nahuel a l’altura de Stuani, així ho veu també el madrileny, que, de moment, ha escollit Ureña per sortir com a titular en dos dels quatre enfrontaments disputats de la lliga abans que a Darío Sarmiento i Gabri Martínez, els tres jugadors encara en edat de juvenil (del 2003 tots). L’arribada de Borja García, un jugador que transita clarament pel mig, podria fer escorar a la banda Samu Saiz, un altre dels futbolistes que tenen un pes important pel tècnic. Amb Álex Baena probablement titular per l’esquerra, Òscar Ureña tindrà un company més a qui esgarrapar minuts per continuar demostrant la seva vàlua. El futbolista té clar que no es pot aturar aquí i que, una vegada ha posat els peus en el primer equip, el treball i l’esforç per mantenir-se en el futbol professional hauran de ser encara més grans. El camí del figuerenc el marca Arnau Martínez, consolidat en la defensa, convocat per la selecció estatal sub-19 i company de fornada d’Òscar Ureña, que en vol seguir les passes.

LES VIRTUTS

El figuerenc no té vergonya a l’hora d’encarar, té molta habilitat tècnica i també seguretat

L’ÚLTIM PARTIT

L’extrem va ser el millor de l’equip i va portar el pes ofensiu en moltes fases del duel

BONA LÍNIA

Ureña acumula ja 175 minuts en els tres partits que ha disputat fins ara amb el Girona

UN RECURS FIABLE

Míchel l’ha escollit com a titular en dos partits abans que a Darío, Gabri o Samu Saiz
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)