Girona

La via City, una via lenta

Darío Sarmiento és l’enèsim cedit del club ‘citizen’ a qui li costa tenir protagonisme d’entrada

Míchel assegura que “donarà moltes alegries” un cop s’acabi el “treball específic” que se li fa

Després d’un estiu en què va costar molt que arribessin les incorporacions per la lentitud en l’operació sortida, un dels noms que van aparèixer com a reforç il·lusionant va ser el de Darío Sarmiento. L’extrem argentí, de només 18 anys, va arribar a Montilivi cedit pel Manchester City com han fet tants altres abans que ell. Com tots, se li espera un futur prometedor, però el que necessita el Girona és rendiment immediat, o si més no a curt termini. Per això, que Míchel només l’hagi utilitzat de titular en el partit contra Las Palmas i en dues estonetes més, contra l’Amorebieta i l’Sporting –precisament ha estat en els tres partits jugats a casa–, ha cridat l’atenció. Sobretot perquè Darío està cridat a ocupar la posició d’extrem dret i és l’únic extrem pur de la plantilla del primer equip. De fet, la seva competència en el dia d’avui són Ureña i Gabri, dos jugadors més que estan en edat juvenil i que en principi havien d’estar en dinàmica del filial, però que s’han guanyat minuts a segona divisió A.

Un cas habitual

Per molt que s’esperés més protagonisme de Darío en aquestes jornades i que de moment sigui car de veure, la realitat és que com tots els que arriben del Manchester City l’argentí està vivint un procés d’adaptació lent. A més, aquest any és l’únic dels jugadors que venen del club citizen que s’estrena amb el Girona, i és que els altres dos que han aterrat aquest estiu a Montilivi des del City són Pablo Moreno i Nahuel Bustos, que repeteixen cessió de l’any passat i, lògicament, ja han de tenir bona part del procés d’adaptació fet.

En aquest sentit, Darío Sarmiento ha jugat 88 minuts en les cinc primeres jornades de lliga. En contra del que podria semblar, aquests números el converteixen en un dels futbolistes que més protagonisme han tingut un cop aterrats a Montilivi cedits pel Manchester City. De fet, és el quart que més minuts ha disputat en les primeres cinc jornades en què estava disponible d’una llista de quinze jugadors, en què hi ha noms com Nwakali o Angeliño que ni van arribar a debutar. Al davant de l’extrem argentí només hi ha Larry Kayode, que va disputar 133 minuts en les primeres cinc jornades del curs 2017/18 –és l’únic que ha jugat els cinc partits–; Arijanet Muric, que va jugar els primers 180 minuts del curs passat –després no en va jugar ni un més en la lliga–, i Nahuel Bustos, que el curs passat va disputar 226 minuts repartits en quatre partits en els cinc primers partits que estava disponible –va arribar amb la lliga començada i va aprofitar l’absència per lesió de Cristhian Stuani.

El tècnic hi creu

Amb els minuts que ha tingut fins ara podria semblar que ho tindrà difícil per fer-se un lloc, però la realitat és que Míchel confia en ell. “Darío ens donarà moltes alegries, i més aviat que tard. És un jugador que venia amb un nivell de talent brutal, però l’havíem d’ajudar a fer el pas professional. Està treballant molt i hem fet una feina específica amb ell. Ha tingut molta càrrega d’entrenaments i s’està cuidant en tot. Es troba en el procés de ser futbolista professional i és un jugador amb el qual estic molt il·lusionat. Té molt de talent però també està en el seu procés de construcció”, comenta el tècnic madrileny, que detalla com han estat les últimes setmanes: “En les darreres setmanes el seu rendiment ha estat intermitent ja que en els últims partits ha jugat estones. Encara que pugui semblar que hi ha una mala actuació per part seva o d’actitud, és al revés, ja que és un futbolista que va a més i ens oferirà un bon rendiment.”

Amb referents clars

En aquestes primeres cinc jornades Sarmiento ha jugat bastant més que molts dels que han arribat cedits del City; alguns, jugadors que han acabat sent molt importants per al Girona. Així que l’argentí té clar quin és el camí que ha de seguir, i és que encara que el rendiment no arribi immediatament pot aparèixer al llarg del curs.

De casos com aquests n’hi ha hagut uns quants, com Aleix Garcia o Douglas Luiz, que van començar tenint poc pes però que van anar creixent amb el pas de les jornades i que en una segona cessió van explotar encara més el seu potencial. Els millors referents, tot i això, són segurament Pablo Maffeo i Yan Couto, i és que el primer va començar jugant molt poc i el segon absolutament gens, però tots dos van acabar sent molt importants en el seu primer any al club. De fet, en el cas del brasiler, el Girona volia repetir cessió aquesta temporada, però no ha estat possible perquè Yan Couto jugarà l’Europa League amb el Braga.

El camí que també serviria a Darío Sarmiento, però no pas al Girona, és el que van tenir jugadors com Pablo Marí o Angeliño, que van tenir molt poc protagonisme al Girona però que s’han acabat convertint en jugadors de primer nivell un cop han abandonat la disciplina del Girona i, fins i tot, del Manchester City.

LA VALORACIÓ DE DARÍO SARMIENTO DEL TÈCNIC MÍCHEL SÁNCHEZ

L’argentí va aprofitar la baixa de Stuani per tenir minuts des del primer dia

NAHUEL, EL RÀPID

Darío és un jugador que venia amb un nivell de talent brutal però l’havíem d’ajudar a fer el pas a futbolista professional

ELS EXEMPLES

Està treballant molt i hem fet un treball específic amb ell. Ha tingut molta càrrega d’entrenaments aquestes setmanes i s’està cuidant molt
Maffeo o Yan Couto van entrar molt a poc a poc a l’equip però es van consolidar
Curs 2021/22
Darío Sarmiento
3 partits, 88 minuts
Curs 2020/21
Arijanet Muric
2 partits, 180 minuts
Nahuel Bustos
4 partits, 216 minuts
Pablo Moreno
2 partits, 49 minuts
Yan Couto
0 partits, 0 minuts
Curs 2018/19
Patrick Roberts
3 partits, 44 minuts
Curs 2017/18
Larry Kayode
5 partits, 133 minuts
Marlos Moreno
0 partits, 0 minuts
Aleix Garcia
1 partit, 24 minuts
Douglas Luiz
3 partits, 58 minuts
Curs 2016/17
Angeliño Tasende
0 partits, 0 minuts
Pablo Marí
0 partits, 0 minuts
Curs 2015/16
Rubén Sobrino
0 partits, 0 minuts
Pablo Maffeo
2 partits, 35 minuts
Chidiebere Nwakali
0 partits, 0 minuts * Florian Lejeune no es té en compte perquè ja era jugador en propietat del Girona abans que el City el fitxés i el tornés cedit, així que no era la primera experiència al club. ** Es compten les cinc primeres jornades en què el jugador va estar inscrit amb el Girona, encara que en aquell moment estigués lesionat.
Encara que pugui semblar que hi ha una mala actuació per part seva o d’actitud, és al revés. Ens oferirà un bon rendiment
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)