Girona

Encara és cosa seva

Stuani, camí dels 35 anys, fa front a un nou curs en el Girona portant el pes anotador, ja que des que va arribar, el 2017, sempre ha estat el pitxitxi de l’equip en la lliga

Dissabte va fer el seu gol número 50 a Montilivi, on és el segon màxim artiller, només superat per Martín Abad

Des que va aterrar al Girona, l’estiu del 2017, a Cristhian Stuani sempre li ha tocat carregar amb la responsabilitat golejadora de l’equip. Sempre ha estat el màxim artiller blanc-i-vermell en la lliga, fins i tot el curs passat, en què va tenir molts problemes per jugar amb continuïtat; i és, per tant, l’autor d’un gran percentatge dels gols del conjunt. Els números canten: en la seva primera campanya (2017/18) va marcar 21 dianes en la lliga, a primera divisió, el 42% del total de l’equip; en el següent (2018/19), també a l’elit, van ser 19, el 51% del total; el tercer (2019/20), a segona divisió A, en va fer 29, el 60%; el passat (2020/21), amb 10, també va acabar el campionat de la regularitat sent el pitxitxi, i fent el 21% del total de dianes; i en aquest (2021/22) ja en suma 2, el 40%. Queda clar que sempre ha portat el gol dels gironins a les espatlles i, aplegant-ho tot, exactament des que va arribar ha marcat el 43% dels gols del Girona en la lliga, gairebé la meitat.

Dissabte, a més, va fer un pas més per engrandir la seva llegenda en el club, marcant el seu gol número 50 a Montilivi. Amb el mig centenar de dianes anotades al feu blanc-i-vermell, és el segon màxim golejador de la història de l’estadi, només superat per Martín Abad. Va ser el de dissabte contra el Valladolid (1-0), el segon que fa aquesta temporada, un gol que va marcar des del punt de penal, en la primera pilota que va tocar, ja que va entrar per executar la pena màxima. “Mai m’havia passat, entrar al camp i marcar a l’instant. He entrat per xutar el penal i estava fred, però la decisió ha estat bona”, va explicar després del partit. “Per sort he pogut marcar, era superimportant. Havíem d’aconseguir els tres punts com fos, era un partit clau”, va manifestar Stuani, que amb l’adeu definitiu d’Aday Benítez es converteix en el primer capità d’un equip que encadenava tres derrotes seguides. “Els resultats no estaven arribant però continuàvem confiant en la idea del mister, intentant fer el que ens demana. L’equip ha estat molt bé, ha millorat i hem aconseguit els tres punts, que era el més important”, va indicar.

El triomf va ser alliberador, però la versió oferta, una vegada més, va estar lluny de ser convincent, i molt haurà de progressar el grup que orienta Michel Sánchez si vol estar a prop de l’objectiu, que és, almenys, acabar en llocs de play-off. Un dels hàndicaps que té és, precisament aquesta dependència de Stuani, que el mes que ve farà 35 anys, ja que no hi ha a la plantilla cap jugador, a banda d’ell, amb una capacitat golejadora acreditada ja no només en el futbol professional, sinó a segona divisió A. De fet, el més esmolat en aquest sentit és Borja García, un futbolista que fa deu temporades (2011/12) en el Còrdova va marcar 16 dianes, però que en el Girona el seu millor registre en una campanya són 7 dianes, i fa un lustre (2016/17). Precisament aquell curs també va ser el millor de Samu Saiz en aquest aspecte i amb l’Osca en va fer 12, però des d’aleshores no n’ha fet més de 5. Una altra bala és la de Nahuel Bustos, que en el Talleres argentí tenia bons números, amb 9 gols en 20 partits (2019/20), però a Montilivi encara ha de fer eclosió. La resta d’integrants de l’atac són joves com ara Valery, Moreno, Ureña, Sarmiento, Baena i Gabri, que estan fent les primeres passes, i sobre els quals no es poden dipositar expectatives pel que fa a gols.

Era superimportant. Havíem d’aconseguir els tres punts com fos, era un partit clau
Cristhian Stuani
CAPITÀ DEL GIRONA

EL CAPITÀ

Mai m’havia passat, entrar al camp i marcar a l’instant. He entrat per xutar el penal i estava fred, però la decisió ha estat bona
Amb l’adeu definitiu d’Aday Benítez, serà l’encarregat de portar el braçal
43%
dels gols del Girona
en la lliga des de l’estiu del 2017, els ha marcat Cristhian Stuani.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)