Entre els pals, poc

El Girona és un dels equips que menys vegades xuten a la porteria contrària per partit. L’equip dirigit per Míchel Sánchez fa 3,4 xuts entre els tres pals cada 90 minuts, molt lluny dels que proven més els porters rivals, com el Mirandés i l’Eibar (4,9), el Tenerife (4,7) o el Màlaga i l’Almeria (4,4). Una de les xacres que persegueix els blanc-i-vermells en els darrers enfrontaments és precisament la creació de joc ofensiu que permeti tenir possibilitats fiables per provar el xut entre els pals, i és que els gironins són a la part baixa de la taula dels equips que menys llançaments fan a porteria.

Al Carlos Tartiere d’Oviedo van enfrontar-se dos equips als quals els costa generar oportunitats clares de gol i que menys xuten a porteria de tota la lliga. Els asturians només disparen tres vegades per partit entre els pals, i contra el Girona, igual que els de Montilivi, ho van provar en dues ocasions. La segona part va ser avorrida per a l’espectador, tot i que Samu Saiz, en el 98, gairebé dona el triomf als gironins amb un xut que va fer lluir Femenías.

En l’anterior partit a casa contra el Valladolid, els de Míchel també van xutar dues vegades a porteria, el que vindria sent habitual estadísticament parlant per al Girona, ja que el rècord de la temporada en un sol partit és de sis llançaments entre els tres pals, precisament contra l’Sporting (1-2) en l’únic matx que han perdut fins ara a Montilivi. Millorar les prestacions ofensives, acostar-se més a l’àrea rival (de jugadors que ho poden fer no en falten) i provar més xuts a porteria ha de ser un imperatiu per al Girona si vol millorar els seus resultats. Com és evident, les baixes prestacions en aquest apartat passen factura en els gols a favor, només cinc en set partits, un de penal en les tres últimes jornades.

MOLT AVALL

Els gironins són un dels equips de segona A que menys disparen a la porteria rival

DARRERAMENT

El Girona només ha fet dos xuts a porteria contra el Valladolid i també l’Oviedo