Espanyol

Nirvana periquito

Espanyol. Suma el segon triomf consecutiu contra el Cadis amb gols de Raúl de Tomás i Nico Melamed

Espanyol 2 Cadis 0

ESPANYOL:Diego López, Pedrosa, Sergi Gómez, Cabrera, Óscar Gil (Rubén Sánchez, 89’), David López, Darder, Melendo (Morlanes, 57’), Embarba (Wu Lei, 89’), Loren (Nico Melamed, 57’), Raúl de Tomás (Dimata, 86’).CADIS:Ledesma, Iza, Chust, Haroyan, Espino, Fali (Perea, 60’), Jonsson (Álex Fernández, 70’), Alarcón (Calderón, 70’), Salvi (Álvaro Jiménez, 60’), Sobrino, Choco Lozano (Negredo, 70’).GOLS:1-0 (45’) RDT; 2-0 (66’) Nico Melamed.ÀRBITRE:Mateu Lahoz (Valencià) T.G.: A Óscar Gil (68’).PÚBLIC:9a jornada del campionat de lliga. RCDE Stadium. 15.678 espectadors van veure el partit en directe.

RDT s’asseia amb les cames encreuades i tancant els ulls sobre la gespa del RCDE Stadium. Un posat reflexiu per assaborir el gol que obria el marcador quan la primera part agonitzava. La figura del pitxitxi blanc-i-blau era com una imatge del moment que està vivint el seu equip: calma i tranquil·litat. Tot flueix. Un estat catàrtic i de nirvana. El triomf contra el Madrid va ser l’esclat de joia. Una festa sense límit i amb barra lliure per a tothom. El partit del Cadis era la prova per constatar que l’Espanyol no estava de ressaca després de seu triomf més il·lusionant dels últims temps. Tot al contrari. L’Espanyol es va vestir amb la granota de treball i, fent gala de la seva professionalitat, va anar descosint el Cadis; un conjunt, l’andalús, que no va posar les coses fàcils. És un equip que no té cap foc d’artifici per enlluernar el seu rival. És un d’aquells conjunts silenciosos, però que t’atrapen, de mica en mica, en la seva teranyina. I així ha estat. Els catalans van començar el duel de manera efervescent, però es van anar apagant curtcircuitats pel bon treball defensiu dels andalusos. El Cadis és un equip que, dirigit per Álvaro Cervera, coneix la partitura que ha de tocar de memòria; un conjunt sòlid en defensa i que no concedeix gaires ocasions al seu oponent. L’Espanyol es va anar desesperant amb un joc massa tàctic que només podia trencar amb un parell de xut llunyans de Darder i RDT. Aquest últim, al pal, en impactar, prèviament, en un defensa del Cadis. Calia buscar solucions imaginatives per desembussar el guió. I aquí va aparèixer la pissarra de Dani Pendín. Embarba treia una falta, en curt, per Darder i aquest assistia en profunditat per a RDT, que acaronava el gol. Ledesma, atent, evitava la diana. La primera part agonitzava i un córner infantil del Cadis va ser la prèvia del gol. Embarba posava una pilota per a Loren, que enviava la pilota al travesser, RDT va recollir el refús i la va posar a dins per sumar el quart gol del curs. Moment clau que va donar ales a l’Espanyol.

El partit va fer baixada per a un Espanyol que va liquidar el partit amb un gol de Nico Melamed després d’una gran filigrana i amb la col·laboració d’un defensa del Cadis. Els últims instants van servir per repartir minuts i veure el debut del jove Rubén Sánchez. L’Espanyol viu en estat de calma. Bona notícia per a un equip acostumat a la taquicàrdia.

Vull felicitar els meus jugadors per la seva voluntat. Cal gaudir d’aquest moment