Espanyol

La comoditat de casa

Espanyol. Al seu camp, l’equip està fent un dels millors inicis del club a primera divisió de l’última dècada; és el segon en què més punts ha sumat després de set partits

Aquest Espanyol és un equip de dues cares: a casa és un i a fora un altre. “Intentem fer el mateix a fora que a casa, però no és fàcil”, explicava abans de l’últim desplaçament l’entrenador, Vicente Moreno. “Hem d’intentar mantenir el joc. De fet, tenim el mateix plantejament, però el rival també juga. Hem de millorar els registres a fora”, hi afegia el tècnic. I és que el bagatge és realment impactant ja que dels 17 punts que acumula en les 14 jornades de lliga que s’han disputat, 14 els ha aconseguit a l’RCDE Stadium i tres a domicili. D’aquestes dades, se n’extreuen dues conclusions ràpides: d’una banda, queda palès que, fins al moment, és un visitant accessible, però, per l’altra, que és un local més que complicat.

Tot plegat fa que, al seu estadi, aquest Espanyol que orienta Vicente Moreno estigui protagonitzant un dels millors inicis de lliga a primera divisió del club blanc-i-blau en l’última dècada. Concretament, el segon millor començament disputats set partits, perquè els 14 punts d’enguany només els va superar en els darrers deu anys l’equip dirigit per Rubi la campanya 2018/19, que en aquest punt de la temporada n’acumulava 15. Aquell conjunt va acabar la lliga setè i classificat per a l’Europa League. I tampoc cal marxar gaire lluny per veure quin és el grup blanc-i-blau que té els millors registres després de disputar set enfrontaments a casa. La temporada 2010/11, amb Mauricio Pochettino a la banqueta, l’equip va convertir Cornellà-el Prat en un autèntic fortí i va guanyar els set primers duels jugats al seu feu, amb 21 punts de 21, que, malgrat tot, no van servir perquè pogués classificar-se per a Europa ja que va acabar el campionat en vuitena posició després d’una decebedora segona volta tant a casa com a fora.

I demà, contra la Real Sociedad i després de girar full de la derrota en el derbi contra el Barça, té l’oportunitat de continuar engreixant aquests registres a casa, on, a banda dels resultats, també està oferint una bona imatge. “La Real està a un gran nivell, però juguem a casa i estem forts”, destacava aquesta setmana Adri Pedrosa. “A casa ens sentim forts i també és gràcies a l’afició perquè en cada partit ens animen i això fa que arribem fins al final donant-ho tot”, assegurava el lateral esquerre, que insistia en l’escalf del públic com a explicació del bon rendiment de l’equip a l’RCDE Stadium. També Nico Melamed ho veu igual. “L’afició ens acompanya des que sortim a l’escalfament fins al final. S’acostuma a dir que hi ha un número 12 i en aquest cas és evident”, indicava. “A casa ens sentim molt superiors i amb una mentalitat més forta perquè l’afició ens acompanya”, expressava el mitjapunta. L’Espanyol està còmode a casa i demà hi tornarà a jugar.

“La família”

“Els grans èxits arriben sent una família, estant junts. Tot i els mals moments, hem estat molt units. I el rendiment ha estat bo perquè ens hem sentit protegits per l’afició”, explicava ahir RDT, després de l’acte en què es va afegir a la galeria de jugadors internacionals, després que Luis Enrique el fes debutar en la darrera convocatòria. “És un orgull ser un més en aquesta família, i més amb aquest club. Em fa seguir més fort, seguir creixent, i valorar que estic en la història d’aquest club”, va dir RDT, molt agraït per com l’han tractat al club des del primer dia.

LA DADA

14
punts
ha sumat l’Espanyol a casa en els set partits que ha jugat; a fora, en set partits, n’ha sumat tres.
2011/12
13 punts (4V-1E-2D)
2012/13
5 punts (1V-2E-4D)
2013/14
11 punts (3V-2E-2D)
2014/15
12 punts (3V-3E-1D)
2015/16
11 punts (3V-2E-2D)
2016/17
7 punts (1V-4E-2D)
2017/18
13 punts (4V-1E-2D)
2018/19
15 punts (5V-0E-2D)
2019/20
1 punt (0V-1E-6D)
2021/22
14 punts (4V-2E-1D)
* Temporades a primera. No hi ha la 2020/21.
Demà contra la Real Sociedad (16.15 h), l’equip blanc-i-blau torna a jugar a l’RCDE Stadium
Ens sentim forts perquè en cada partit ens animen i arribem fins al final donant-ho tot
Adri Pedrosa
JUGADOR DE L’ESPANYOL
Ens sentim molt superiors perquè l’afició ens acompanya des del primer moment
Nico Melamed
JUGADOR DE L’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)