Espanyol

L’efectivitat dona tres punts d’or

L’Espanyol ha superat la Real, que aspirava a posar pressió al Madrid en el lideratge, en un exercici de pragmatisme i efectivitat del conjunt blanc-i-blau, que corrobora la fortalesa a l’RCDE Stadium i es treu l’espina de no haver puntuat al Camp Nou. Un gol de Yangel Herrera (77’) després d’una fase d’insistència de la Real, amb gol anul·lat a Isak, ha estat suficient per fer caure un dels equips més potents de la lliga.

Amb l’entrada de Keidi Bare per David López, Vicente Moreno repetia l’onze de l’última victòria a l’RCDE Stadium, contra el Granada. La Real tenia Isak a la banqueta i baixes com Mikel Merino i David Silva, però la línia de mitjapuntes (Portu, Oyarzabal, Januzaj) feia respecte. Els bascos van començar duent la iniciativa, amb claredat. Més pilota, més pressió i molt més joc a camp rival. Alguna indecisió a l’hora de treure la pilota ha provocat neguit a l’afició blanc-i-blava, que ha vist com Diego López salvava el 0-1 en un xut de Le Normand (17’). Ha estat, però, l’única ocasió de perill en la primera meitat dels d’Imanol Alguacil, que han trobat a faltar més precisió quan han arribat a l’àrea. L’Espanyol, reservat i esperant el seu moment, s’ha animat una mica a partir d’un parell d’accions de Pedrosa, però ha estat Puado qui ha inquietat Remiro. En un fora de banda, el davanter s’ho ha fet tot sol i ha tret un xut que el porter ha resolt amb una bona intervenció (33’). Poc després, Puado ha arribat fins a l’àrea i ha fet un xut que ha impactat al pal (39’). La primera part, en qualsevol cas, ha estat freda i força insípida.

Un petit ensurt en un córner amb acumulació d’homes a l’àrea petita (52’) i una centrada molt perillosa de Januzaj sense rematador (54’) han marcat l’arrencada de la segona part, en què la Real ha tornat a acaparar el protagonisme. Zubimendi ha rematat sol, però sense col·locació, en un córner (56’). L’Espanyol no s’estirava, i Vicente Moreno ha mogut peça fent entrar Melamed i Manu Morlanes (57’). No ha tirgat Imanol a fer entrar Isak –suplent perquè arrossegava molèsties– i Barrenetxea.

Mateu anul·la el 0-1

La Real ha tingut molt a prop el 0-1 en una centrada de Januzaj que s’ha anat tancant i enverinant i ha acabat a la fusta (62’). I encara més en la primera aparició d’Isak, que ha batut Diego López (65’) però s’ha vist frustrat per Mateu Lahoz, que anul·la la jugada perquè ell mateix havia tocat la pilota.

Una rosca de Melamed (70’) ha trencat el monòleg visitant. I en la segona arrencada blanc-i-blava, ha arribat l’1-0. Remiro ha escopit el xut de RDT, Yangel l’ha recollit i ha fet esclatar l’estadi (77’). Amb la Real atordida, Wu Lei ha desaprofitat un contraatac per un control massa llarg. Els d’Imanol, que ja havien tingut el seu moment, ho han provat en la recta final, però han topat amb un Espanyol ferm. Sergi Gómez, ja en l’afegit, ha tret la rematada a Oyarzabal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)