Espanyol

Nit negra a Vigo

.

L’Espanyol no guanya un partit a primera divisió actuant com a visitant des del gener del 2020. Va ser a Vila-real, dos mesos abans de l’esclat de la pandèmia a Catalunya i el confinament. Des d’aleshores, ni una sola alegria lluny de Cornellà i, amb el d’avui a Balaídos, són ja divuit partits a fora de casa sense sumar la victòria. La sequera s’està dilatant en el temps una brutalitat. També el Celta arrossegava una mala ratxa important. En el seu cas, els gallecs no guanyaven a casa des del 27 de setembre. Avui s’ha trencat una de les dues tendències. Ha estat la de l’equip de Coudet, que per fi ha pogut tornar a celebrar una victòria davant la seva afició. L’agonia de l’Espanyol continua i el dia 31 de desembre, en l’últim capítol del 2021, tindrà l’última oportunitat de l’any per trencar amb aquesta dinàmica en la difícil visita a Mestalla. Resulta increïble la diferència de prestacions que ofereix aquest equip jugant a casa respecte quan ho fa lluny del seu estadi.

La victòria del Celta, tot just la segona a Balaídos aquesta temporada, ha arribat gràcies a dues fuetades, una de Santi Mina i una altra de Iago Aspas. Dues esgarrapades en els primers minuts de cada part. El gol de Mina ha arribat en el minut 3 de partit, en la primera aproximació del Celta a la porteria de Diego López, i el gol d’Aspas ha arribat dos minuts després de la represa, també en la primera jugada de la segona part. Els dos gols han agafat l’Espanyol dormint. L’equip blanc-i-blau ha ensopegat dues vegades amb la mateixa pedra. Falta de concentració i Vicente Moreno enfadat, i amb raó.

Iago Aspas ha aparegut en els dos primers gols. En el primer ho ha fet per assistir de forma brillant a Santi Mina, que després de controlar d’esquena a fora l’àrea, ha fet la paret amb Aspas i ha acabat definint amb habilitat davant Diego López. La qualitat d’Aspas ha tornat a decidir en el minut 47: genial el seu xut amb rosca al pal llarg.

L’encert d’Aspas amb la rosca és el que li ha faltat a Brais Méndez en un xut d’execució similar en la primera part.

Els dos gols tan matiners han deixat l’Espanyol anestesiat. El partit hauria pogut canviar si Puado hagués marcat l’empat abans del descans, en una acció claríssima de gol que ha trobat l’enorme resposta de Dituro sota pals. Ha estat la millor oportunitat de l’Espanyol en tot el primer temps: RDT ha baixat amb qualitat una pilota del cel, ha tocat per a Melendo i aquest ha obert a la banda per Aleix Vidal, que ha fet una centrada per baix boníssima, però el xut de Puado l’ha rebutjat Dituro amb una magnífica intervenció.

El golàs de Loren en l’afegit, amb un obús des de casa seva que ha sorprès Dituro (92’), no ha servit de res, ni tan sols per inquietar el Celta, perquè poc abans Denis Suárez havia fet el tercer. Mala nit per a l’Espanyol a Vigo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)