Espanyol

El fortí és assaltat

Espanyol. El conjunt blanc-i-blau, que feia quatre mesos que no perdia al RCDE Stadium, cau contra l’Elx i ofereix una versió força decebedora en un partit en què li falten arguments

Espanyol 1 Elx 2

ESPANYOL:Joan Garcia; Aleix Vidal (Óscar Gil, 58’), Sergi Gómez, Cabrera, Pedrosa; Embarba (Dimata, 66’), Morlanes, Keidi Bare (Fran Mérida, 85’), Puado (Jofre Carreras, 85’); Loren (Melamed, 58’) i RDT.ELX:Edgar Badia; Palacios, Roco, Gonzalo Verdú (Josema, 77’), Mójica; Tete Morente (Josan, 70’), Gumbau, Mascarell, Pere Milla; Lucas Pérez (Piatti, 88’) i Carrillo (Raúl Guti, 88’).GOLS:0-1 (6’) Pere Milla. 0-2 (14’) Pere Milla. 1-2 (45’) RDT, de penal.ÀRBITRE:Gil Manzano (col·legi extremeny).T.G.:Als locals Keidi Bare i Pedrosa; als visitants Palacios, Mojica, Gonzalo Verdú, Gumbau, Pere Milla i Roco.T.V.:Cap.PÚBLIC:11.870 espectadors.

El dia menys esperat, l’Espanyol va tornar a assaborir una derrota a casa. En un moment de boníssimes sensacions, després de venir d’estrenar-se a fora al feu del València i d’avançar en la copa, el visitant semblava propici, l’Elx, que va començar el partit en zona de descens, però la nit no va anar com podia presagiar-se per als interessos blanc-i-blaus. Feia quatre mesos que els periquitos no perdien al RCDE Stadium, que s’havia convertit en un fortí, on només havia aconseguit guanyar un equip aquesta campanya, l’Atlético, que va fer-ho per 1-2, el mateix resultat que es va produir ahir contra el conjunt il·licità.

No va ser, doncs, un matx per recordar per al grup que orienta Vicente Moreno. L’Espanyol va fer un mal partit i es va mostrar incapaç d’inquietar un rival que va tenir molt clar el guió i que el va representar a la perfecció. El conjunt entrenat per Francisco Rodríguez va organitzar-se a camp propi sense pilota, junt i esforçat, i va dedicar-se a sortir ràpid i així es va imposar a uns periquitos que no van oferir arguments en cap moment. Els locals van trobar a faltar la seva brúixola, Sergi Darder, baixa i absent en la convocatòria, com Diego López. Sense el migcampista balear, l’equip perd, entre molts dels seus atributs, joc per dins i arribada a l’àrea, dues coses que li haurien anat molt bé ahir, ja que l’equip, sobretot a la primera part, va tenir la pilota, va jugar a camp rival, però no va pràcticament crear perill.

Havien transcorregut, de fet, cinc minuts del matx, quan l’Elx no havia passat, literalment, del mig del camp i en la primera arribada sobre la porteria defensada ahir per Joan Garcia, que va debutar a primera divisió, va obtenir premi. En una jugada, en què a la defensa blanc-i-blava li va faltar contundència, un refús va beneficiar Lucas Pérez, que va cedir la pilota a la banda dreta per a Tete Morente, i aquest va posar una centrada al segon pal perquè Pere Milla (6’), lliure de marca, obrís la llauna per als visitants.

El gol va fer mal a uns i va reforçar el discurs dels altres i, poc després, Pere Milla va tornar a colpejar amb el segon, a centrada de Mojica, un futbolista que sembla haver tornat a la seva millor versió i que va resultar un malson per a Aleix Vidal. L’Espanyol no va saber què fer amb el resultat en contra, ningú rebia entre línies, les bandes eren també inoperants i només el talent de RDT podia fer albirar la reacció. L’ariet madrileny es va inventar una gran passada per a Loren, que va anotar però en fora de joc, i més tard va marcar, de penal, just abans del descans. La pena màxima va ser provocada per Keidi Bare, que es va treure del barret una sorprenent cua de vaca dins l’àrea i va acabar sent objecte de falta.

I tot i l’estímul d’aquesta diana psicològica, en la segona part no va canviar res en les prestacions blanc-i-blaves. Moreno va intentar sacsejar l’equip ficant peces com ara Melamed i Dimata, primer, i després, ja al final, amb Jofre i Fran Mérida, però no hi va haver manera de generar alguna cosa sobre la porteria visitant. Només RDT, amb dos xuts de falta a la barrera, i amb una pilota a l’espai en què no va poder definir bé davant del porter, Edgar Badia, va inquietar.

BAIXES

Diego López i Sergi Darder no van entrar en la convocatòria i no van poder disputar el matx
Si eliminem l’acció del gol, Joan Garcia ha estat bé i ha donat seguretat. Se l’ha de felicitar pel debut i donar-li suport
Vicente Moreno
Si en dues accions els dones dos gols, és complicat. Ens hem refet i en la segona part ho hem fet tot per com a mínim empatar