Espanyol

Condemnats a pilota aturada

Copa. L’Espanyol diu adeu a la competició on tenia posades moltes il·lusions, després de perdre contra un Mallorca més intens i efectiu

Mallorca 2 Espanyol 1

MALLORCA:Riquelme; Costa, Russo, Valjent, Oliván; Sevilla (Battaglia, 73’), Ruiz de Galarreta (Sedlar, 90’); Kubo (Kang-In Lee, 82’), Rodríguez, Amath; Prats (Hoppe, 83’).ESPANYOL:Diego López; Óscar Gil (Loren, 67’), Sergi Gómez, Cabrera, Pedrosa; Aleix Vidal, Keidi Bare (Morlanes, 67’), Darder, Puado; Dimata (Melendo, 46’), De Tomás.GOLS:1-0 Kubo (32’). 2-0 Abdón Prats (60’). 2-1 Puado (68’).ÀRBITRE:Jaime Latre (aragonès). TA: Costa (9’), Ruiz de Galarreta (75’), Battaglia (82’) / Pedrosa (17’), Sergi Gómez (31’), Puado (70’), Aleix Vidal (80’).ESTADI:Son Moix.

L’Espanyol ha posat fi al somni de la copa. Era una competició on tenia dipositades moltes esperances, però el camí s’ha acabat a Mallorca després que l’equip balear s’imposés gràcies a una major efectivitat en moments decisius i també per haver estat més intens que no pas el de Vicente Moreno. L’eliminatòria ja es preveia igualada, i així va ser. Va decidir la pilota aturada. Però els gols de Kubo en un magnífic llançament de falta i un altre d’Abdón en la segona meitat van ser suficients per superar l’Espanyol, que va retallar distàncies mitjançant un gol de Puado que va necessitar una revisió del VAR de gairebé cinc minuts.

El Mallorca va saber castigar els blanc-i-blaus en una primera meitat en què els de Luis García només van fer un xut ben dirigit a porteria que va acabar en gol. I quin golàs. Kubo va executar a la perfecció un llançament de falta amb la seva cama esquerra que va fer inútil l’estirada de Diego López. L’Espanyol tampoc va gaudir de massa oportunitats en la primera meitat, tret d’alguna rematada aïllada de De Tomás i Pedrosa. El partit era força travat, els plantejaments dels dos tècnics feien impossible que arribessin les ocasions.

Moreno va moure la banqueta i va posar al camp Melendo per Dimata, i el panorama va canviar i va anar millor. La primera intervenció del jove mitjapunta va ser combinar amb De Tomás, que va rematar però la pilota va marxar fora. L’Espanyol, buscant el gol, va deixar més espais al darrere, i això ho va aprofitar el Mallorca per anar arribant amb més perill a la porteria defensada per Diego López. Keidi Bare a punt va estar d’aprofitar una greu errada de Salva Sevilla, però el seu xut se’n va anar massa amunt.

En aquest intercanvi de cops, el Mallorca va tornar a colpejar amb un segon gol, obra d’Abdón després d’un llançament de córner de Salva Sevilla. Encara quedava mitja hora, però no semblava que l’Espanyol tingués prou força per remuntar. Puado va retallar distàncies amb un gol que va necessitar que el VAR el revisés durant cinc minuts i va deixar un últim tram de nervis. Tots dos equips van disposar d’ocasions, però el marcador no es va moure, malgrat una última oportunitat molt clara de Sergi Gómez i una altra de Wu Lei. L’àrbitre va afegir sis minuts, però de res no van servir.

Ja fa quatre temporades consecutives que l’Espanyol no aconsegueix situar-se entre els vuit millors de la competició i ara haurà de canviar ràpid el xip per centrar-se en la lliga.

LES FRASES DEL TÈCNIC DE L’ESPANYOL

No hem entrat bé, encara que hem acabat la primera part de manera regular. A la segona hem tingut ocasions

LA DADA

Avui no ha estat el nostre millor partit. Hem tingut moltes errades i no hem estat bé. No hem trobat l’equip que volem
Assumeixo la responsabilitat. Avui i sempre. L’entrenador és qui ha d’evitar que això passi. Hem de treballar més