Espanyol

RDT matisa el despropòsit

Espanyol. Un gol del davanter en el minut 96 arregla la desconnexió d’un equip que mana en la primera part però que es desfà després

Cadis 2 Espanyol 2

CADIS:Ledesma; Iza (Raúl Parra, 78’), Juan Cala (Chust, 46’), Fali, Espino; Álex Fernández, Fede San Emeterio; Salvi Sánchez (Iván Alejo, 73’), Perea (Arzamendia, 68’); Choco Lozano (Rubén Sobrino, 73’) i Negredo.ESPANYOL:Diego López; Óscar Gil (Aleix Vidal, 64’), Sergi Gómez, Calero (David López, 92’), Cabrera; Manu Morlanes, Darder; Embarba (Nico Melamed, 64’), Puado, Melendo (Loren, 83’) i RDT.GOLS:0-1 (10’) Manu Morlanes. 1-1 (55’) Negredo. 2-1 (91’) Iván Alejo. 2-2 (96’) RDT.ÀRBITRE:Muñiz Ruiz (comitè gallec).T.G.:Fali (46’), Espino (58’), Iván Alejo (74’) i Ledesma (81’), del Cadis, i Cabrera (79’), de l’Espanyol.T.V.:cap.PÚBLIC:10.755 espectadors.

Ho va mig arreglar RDT en l’última acció del partit, que va servir més per frustrar un Cadis que començava a tastar la primera victòria com a local que no pas per satisfer l’Espanyol, conscient que no s’havia cremat pels pèls. L’equip de Vicente Moreno va ensenyar com espatllar una primera part bona, de superioritat, amb una desconnexió incomprensible i indefensable en la segona. El Cadis va despullar un equip passiu i va transformar un 0-1 en el 2-1 que va marcar Iván Alejo, ja en el temps afegit, però pocs comptaven amb l’última aparició de RDT, que va evitar el despropòsit absolut. O com a mínim el va matisar.

L’entrada de Melendo va ser una de les sorpreses d’una alineació que també presentava Calero a l’eix de la defensa i Cabrera desplaçat al lateral esquerre. L’equip va completar una senyora primera part, superior a un Cadis ensopit. No semblava haver activat gaire l’equip andalús l’arribada de Sergio González. Els visitants ja havien trepitjat l’àrea abans del 0-1, que va tenir com a protagonistes Sergi Darder en l’assistència i Manu Morlanes, que va sorprendre en aparèixer entre els centrals i va batre Ledesma (10’). Més ofensiu i vertical que en versions anteriors i amb superioritat al mig del camp, l’equip de Vicente Moreno va assumir el control i es va moure bé. No va patir al darrere en els primers 45 minuts, més enllà d’un parell de xuts de Perea i una caiguda dins de l’àrea de Choco Lozano, ben obviada tant per l’àrbitre com pel VAR. En la recta final de la primera part, el 0-2 va estar a prop. Primer, Embarba i Puado va arribar bé fins a l’àrea però no van prendre bé l’última decisió. La més clara, però, va ser de RDT, que va voler resoldre de vaselina una passada de Melendo.

Una falta directa d’Embarba i un xut de Darder en l’arrencada de la segona part podien fer pensar que el guió no s’alteraria. Però tot es va complicar en una jugada molt mal defensada. Va quedar retratada tota la línia defensiva, per la falta de contundència, i sobretot Óscar Gil, que no se la va saber treure i va acabar regalant la pilota a Negredo, que no va perdonar (55’). El Cadis, que sense fer pràcticament res es va trobar l’empat, es va animar. Diego López (60’) va evitar el 2-1 de Salvi Sánchez, que havia superat Óscar Gil, que va durar poc més a la gespa. Amb el duel més obert, RDT va tenir una bona ocasió per tornar a avantatjar els periquitos, però el seu cop de cap picat el va treure Ledesma (66’).

L’Espanyol es va endur un primer ensurt amb una altra aparició de Negredo, que va marcar però després de fer el control amb la mà, infracció que l’àrbitre va veure i castigar (76’). Però l’esglai majúscul va ser en una altra pilota caçada per Negredo, que va enviar a la xarxa una centrada des de l’esquerra. Muñiz Ruiz va concedir el gol, però l’àrbitre del VAR el va avisar i, després de comprovar-ho al monitor, el va anul·lar per falta de Sobrino a Diego López (81’). I, després de dos ensurts, la garrotada. En un servei de banda, amb tota la passivitat blanc-i-blava, Iván Alejo va arribar sol per la dreta i va marcar. Sort va tenir l’Espanyol que RDT, desactivat tot el partit, va aparèixer al final.

Hauríem d’haver deixat resolt el partit molt abans i no donar vida al Cadis. Hem deixat de fer coses que estàvem fent molt bé
Els dos gols que hem rebut eren molt evitables. Però com a mínim després hem buscat l’empat