Espanyol

Imatge horrible i derrota dolorosa

Tarda duríssima a l’RCDE Stadium, amb només 11.873 a les graderies i un equip que ha ofert una imatge lamentable. Impotent i inoperant, l’Espanyol ha caigut contra el Rayo, que arribava en davallada però ha mostrat més energia i convenciment (0-1).

L’Espanyol no ha fet res de bo en una primera part decebedora. RDT ha caigut entre quatre rivals (10’) en l’única aproximació dels blanc-i-blaus en els primers 20 minuts. El Rayo ha començat buscant més la porteria rival, amb diversos córners, i ha fet un xut, de Trejo, que Diego ha aturat (14’). Després d’una fase llarga de molta espessor i poc suc –només un xut de Pedrosa de lluny (22’)–, ha arribat la galleda d’aigua freda. Catena ha despenjat una pilota i Sergi Guardiola l’ha recollit i ha batut Diego López, que se l’ha empassat (42’). Mateu Lahoz marcava fora de joc, però el linier no. I des del VAR, tot i que han tardat perquè la posició del davanter era ajustadíssima, han acabat validant el 0-1. El porter ha fallat, però tampoc hi ha ajudat gens la passivitat de la defensa. L’Espanyol hauria pogut arribar al descans amb l’empat, però RDT ha creuat un pèl massa la pilota en l’única rematada clara.

Amb una mica més de mala baba, el Rayo hauria resolt el partit al començament de la segona meitat, en què ha aprofitat l’apatia blanc-i-blava i ha tornat a trepitjar l’àrea de Diego López. Després d’una pèrdua d’Aleix Vidal, els madrilenys han conduït un contraatac que ha acabat amb un xut sec d’Álvaro García al pal (60’).

RDT ha fet un cop de cap forçat (72’), però poc després Sergi Guardiola ha generat un altre ensurt a la porteria local. Sense cap mena de reacció de l’equip al camp, a la graderia hi ha hagut xiulets i crits contra Rufete. El Rayo ha gestionat bé el final i no ha hagut ni de patir.