Espanyol

En espera per RDT

Espanyol. El davanter, amb contracte fins al 2026, encara no ha comunicat les seves intencions al club, que es podrien situar lluny de l’RCDE Stadium

“La situació és idèntica a la que hi havia en les últimes setmanes. Ara mateix està de vacances i tindrà alguns dies més pel temps que ha estat amb la selecció. No ha canviat absolutament res. Hi ha una clàusula vigent. El club es mou en el mercat en totes les demarcacions, però en aquesta estem coberts. Una altra cosa és que hi hagi moviments de mercat i hàgim d’estar preparats, però amb RDT no hi ha cap novetat.” Aquesta és la situació a hores d’ara del davanter madrileny de l’Espanyol, tal com va informar el director esportiu del club, Domingo Catoira, en la presentació de Brian Oliván.

Amb contracte fins al juny del 2026 amb el club periquito, el futur pròxim del davanter s’aguanta per un fil, i cada vegada sembla més complicat que pugui continuar amb la samarreta blanc-i-blava una temporada més. La intenció de l’entitat és que continuï marcant gols a l’RCDE Stadium, però no es tanquen a una bona oferta. El madrileny té una clàusula de 75 milions d’euros, i el conseller delegat del club, Mao Ye, ja va advertir fa un mes que en cap moment li tancarien les portes per marxar si arribava una bona oferta, ja que va reconèixer que “70 milions d’euros és una bona quantitat per continuar construint l’equip”. Ara per ara, l’Espanyol no necessita vendre jugadors aquest estiu per quadrar els comptes. El pressupost marca que el club ha d’ingressar 20 milions d’euros, tot i que Mao ja va assenyalar que no existeix “necessitat financera”, però que seria “positiu” aconseguir-ho.

A tot això, s’hi ha afegit un nou rumor. Segons La Grada, el dia 1 de juny el davanter va interrompre el seu contracte de lloguer del que fins ara era el seu domicili habitual a Barcelona. Tot i que podria tractar-se d’un simple canvi de residència, hi ha la possibilitat que ja estigui negociant amb un altre club. Recordem que l’últim tram de temporada no ha estat gens fàcil per a RDT, amb l’enganxada que va tenir amb Vicente Moreno i els posteriors episodis de tensió amb l’equip. Per tot això, podria veure amb bons ulls deixar l’Espanyol.

El gran actiu del club

Raúl de Tomás s’ha convertit en el jugador més valuós de l’Espanyol, sobretot per la gran temporada que ha fet aquest any. Ha demostrat que tot el que toca ho converteix en or. Tot i haver-se perdut tres partits per sanció, en els 41 enfrontaments en què ha participat, ha marcat un total de 17 gols. Aquesta xifra l’ha portat a aconseguir el primer trofeu Zarra de la seva carrera. Només ha quedat darrere de Benzema, amb 27 dianes, i empatat amb Vinicius i Iago Aspas. Uns números gens fàcils d’assolir amb un equip que sempre es mou per la part mitjana-baixa de la taula.

Per la seva espectacular aportació a l’equip, s’ha convertit en el gran actiu de l’entitat. L’Espanyol va pagar 22,5 milions al Benfica pels seus serveis en el mercat d’hivern del 2020, i ara veuen com el davanter s’ha revalorat, ja que podria marxar per 70 milions. La seva primera temporada al club periquito va ser la més pobra. Amb Abelardo a la banqueta, va disputar un total de quinze partits, amb un balanç de cinc gols i cap assistència. Aquestes xifres van canviar completament el curs 2020/21, quan, amb 39 partits, el registre de gols va pujar fins als 24, i es va proclamar pitxitxi de LaLiga Smartbank. Enguany, tot i haver-ne fet menys, han estat decisius perquè l’Espanyol continuï a primera. Dels 39 gols periquitos, 17 han estat seus, i han donat 20 dels 42 punts amb què han acabat la temporada.

Equips interessats

Són molts els clubs que s’han interessat per RDT. El que últimament sona amb més força és el Sevilla. L’entitat sevillista acaba de vendre Diego Carlos per 30 milions d’euros i sembla que es podria desprendre de Jules Koundé per 70 més. Així doncs, disposen de capital per comprar el golejador.

SENSE MIRAMENTS

L’Espanyol estaria disposat a vendre el jugador si arriba una bona oferta per ell

LA DADA

17
gols
ha marcat RDT aquest curs i ha aconseguit així el seu primer trofeu Zarra i el de l’Espanyol.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)