Espanyol

Una travessia pel desert

Espanyol. Feia vuit anys que no passava tant temps des de l’últim triomf en partit oficial del conjunt blanc-i-blau a casa. 172 dies de l’última alegria a l’RCDE Stadium

Ja fa molt de temps que l’Espanyol no guanya a l’RCDE Stadium. Gairebé mig any fa que el conjunt blanc-i-blau no aconsegueix un triomf com a local en partit oficial, 172 dies que s’estan convertint en una verdadera travessia pel desert. I és que des del 10 d’abril (1-0 contra el Celta) la parròquia periquita no ha celebrat cap triomf a casa. És cert que hi ha hagut l’estiu pel mig, però la realitat és que feia vuit anys que l’Espanyol no passava tant de temps sense una victòria al seu feu. Ni amb l’aturada per la pandèmia el 2020, de març a juny, a l’estadi blanc-i-blau van passar tants dies.

Cal remuntar-se, doncs, al 2014 per trobar una ratxa semblant, quan l’equip va estar 200 dies sense guanyar com a amfitrió. La sequera va durar del 9 de març, quan el conjunt entrenat aleshores per Javier Aguirre (2013/14) va superar (3-1) l’Elx, fins al 25 de setembre, quan, ja en una nova lliga amb l’equip dirigit per Sergio González (2014/15) va superar (2-0) el Getafe. Aquest Espanyol que dirigeix ara Diego Martínez no vol, òbviament, continuar acostant-se a aquest precedent. “Necessitem créixer”, va manifestar el tècnic abans de l’aturada. “Som conscients de la realitat que tenim i hem de continuar remant molt. Està sent dur”, va indicar Martínez. Ell i els seus homes tenen diumenge (14 h) contra el València una nova prova a l’RCDE Stadium. “Volem aquests tres punts ja, i sabem que no hi ha millor escenari que al nostre camp i davant de la nostra gent”, va expressar ahir en roda de premsa Sergi Gómez, el segon capità de l’equip. “És un partit molt important i l’afrontem amb prudència i moltes ganes”, va completar.

Al vestidor esperen, d’aquesta manera, treure’s ja aquest pes de sobre a casa. “Ens fa molta il·lusió competir davant de la nostra gent, sobretot ara mateix, que portem pocs punts en la lliga”, va assegurar fa poc Pol Lozano. “Quan estem davant de la nostra afició ens donen aquest plus. És molt important que l’afició i l’equip vagin junts”, va explicar el migcampista de Sant Quirze del Vallès. Sumar tres punts contra el València, a més de posar fi a aquesta nefasta sèrie, suposaria un impuls per a un conjunt que només ha aconseguit 4 punts en sis jornades. “Les sensacions són molt bones, però no val perquè no has guanyat”, va dir Brian Oliván també recentment. “L’afició se sent orgullosa i identificada amb nosaltres. Estem jugant de tu a tu amb tots els rivals. Jo estic orgullós per la imatge de l’equip”, va opinar en aquest sentit el lateral barceloní. Malgrat tot, Martínez ho té clar: “Això només es capgira amb una victòria.” Diumenge a l’RCDE Stadium, l’Espanyol es trobarà davant d’una altra oportunitat.

L’OPORTUNITAT

Diumenge (14 h) l’equip entrenat per Diego Martínez rebrà el València

LES DADES

200
dies
va passar l’Espanyol entre el març i el setembre del 2014 sense guanyar a casa.
10
d’abril del 2022.
És la data de l’última victòria del conjunt blanc-i-blau al seu estadi.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)