Espanyol

Empat amb gust de derrota

Espanyol. Un gran error d’Álvaro Fernández en el temps afegit deixa el conjunt blanc-i-blau sense la primera victòria del curs a l’RCDE Stadium

Espanyol 2 València 2

ESPANYOL:Álvaro Fernández, Cabrera, Calero (Nico Melamed, 74’), Puado (Aleix Vidal, 46’), Joselu, S. Darder (Simo, 87’), Vini De Souza (Pol Lozano, 87’), B. Olivan, Braithwaite, Edu Expósito (K. Bare, 62’), S. Gómez.VALÈNCIA:Mamardashvili, Thierry R., G. Paulista (Cömert, 74’), Hugo G., Cavani (Marcos André, 73’), Ilaix Moriba (Hugo Duro, 84’), S. Castillejo (Kluivert, 46’), Diakhaby, Gayà, S. Lino, A. Almeida (Nico, 73’).GOLS:0-1 (53’) Paulista, 1-1 (56’) Joselu, 2-1 (83’) Darder, 2-2 (96’) Cömert.ÀRBITRE:Pizarro Gómez.T.G.:Darder, Brian Oliván, Diakhaby.T.V.:Marcos André, Braithwaite.PÚBLIC:19.766 espectadors a l’RCDE Stadium.

L’RDCE Stadium s’està convertint aquesta temporada en un malson per a l’Espanyol. Tot i que ahir els blanc-i-blaus van aconseguir sumar el primer punt del curs a casa, contra el València, i això hauria de ser motiu d’alegria per a la parròquia periquita, la realitat és que és un empat amb sabor de derrota per tal com van anar les coses. L’Espanyol va fer el més difícil, capgirar la diana inicial de Gabriel Paulista gràcies als gols de Joselu i Sergi Darder. En el temps afegit, però, quan tot l’estadi ja celebrava la victòria, un nou error individual va tornar a penalitzar els espanyolistes. Aquesta vegada l’assenyalat va ser Álvaro Fernández. En el minut 95 i amb un 2 a 1 en el marcador, el porter blanc-i-blau va pecar d’excés de confiança i es va menjar una centrada de Cömert, un error impropi d’un porter de primera. Aquest gol va certificar l’empat final i va enfonsar Cornellà.

Per a aquest duel, Diego Martínez va tornar a la defensa de quatre, amb Calero com a lateral dret. Els blanc-i-blaus van ser els dominadors en els primers compassos, i és que van sortir amb un ritme frenètic, amb la idea clara de pressionar a dalt i buscar amb insistència la porteria rival. Fins i tot, per moments van aconseguir tancar els valencianistes a la seva àrea. En el minut 4, Puado va fer el primer xut entre els tres pals, que va aturar sense problemes Mamardashvili. El València va respondre en el 9’, quan Cavani va estar a punt de caçar una pilota dins l’àrea i, en la jugada següent, de contraatac, Álvaro Fernández va ser providencial aturant un mà a mà amb Lino. El València amb molt poc generava molt perill, i Cavani va tornar a tenir una oportunitat en el 13’ amb un xut des de la frontal que va sortir desviat. Amb el pas dels minuts, la intensitat dels espanyolistes ja no va ser la mateixa, i el València ho va aprofitar per agafar protagonisme amb la pilota i portar el ritme del partit. Tot i això, la poca contundència en atac dels dos conjunts va fer que s’arribés al descans amb empat a zero.

La segona part va començar amb un gerro d’aigua freda per a l’Espanyol. En el 53’, Gabriel Paulista va avançar els visitants amb una rematada de cap a la sortida d’un córner. Els blanc-i-blaus van reaccionar i van aconseguir capgirar el marcador amb les dianes de Joselu (56’) i Sergi Darder (82’). A partir d’aquí, el partit va entrar en un estat de nervis, i Marcos André primer i poc després Braithwaite van ser expulsats. En l’afegit, quan tot ja estava dat i beneït, l’error colossal d’Álvaro va tornar a condemnar l’Espanyol.

En pocs partits en la meva carrera he acabat amb tanta frustració. Hem de tenir clar que no podem regalar tant a primera divisió
És frustrant no sumar els tres punts per una acció en el minut 95 que no era ni una rematada