Espanyol

L’Espanyol no passa de l’empat contra l’Elx (2-2)

L’Espanyol no aixeca el cap. Després de caure contra l’Osasuna a domicili dijous, aquest migdia no ha pogut passar de l’empat contra l’Elx, el cuer de la classificació. El conjunt blanc-i-blau havia aconseguit el més difícil, capgirar la diana inicial (11’) de Pere Milla gràcies als gols de Joselu i Braithwaite. Al final, però, un gol de Verdú en el 82’ ha deixat tot l’RCDE Stadium glaçat.

Els dos equips, conscients de la importància d’emportar-se els tres punts, han començat el partit a un ritme frenètic, pressionant i anant amb tot per robar la pilota al conjunt rival. Tant és així que als quatre minuts Vini de Souza ja ha vist la primera targeta groga del partit. En els primers compassos del matx, cap dels dos equips ha tingut un domini aclaparador, i és que la possessió durava molt poc tant als blanc-i-blaus com als il·licitans. L’Elx, en la primera possessió llarga que ha aconseguit tenir, s’ha avançat en el marcador. En la primera rematada entre els tres pals fins aleshores, Pere Milla, sense cap jugador periquito que el defensés, ha avançat els visitants en el minut 11 amb una rematada de cap potent des de dins l’àrea després d’una centrada de Lucas Boyé. L’Espanyol ha intentat reaccionar ràpidament, i ha estat en aquest moment quan s’ha començat a espavilar i ha començat a arribar amb més perill a la porteria rival. En el 20’, els espanyolistes han tingut la primera més clara. Una recuperació de pilota a tres quarts de camp ha propiciat una rematada de cap de Braithwaite, que ha marxat vorejant el pal esquerre de la porteria defensada per Edgar Badia. En la següent ja no han perdonat. Javi Puado, dins l’àrea petita, ha igualat el matx en el minut 24 després d’una gran passada de la mort d’Edu Expósito. L’Elx, lluny d’abaixar els braços, ha continuat remant, i han hagut de posar a prova Lecomte en més d’una ocasió. En el 33’, Brian Oliván ha estat a punt de sorprendre amb una canonada des de fora de l’àrea que ha marxat per sobre el travesser. Després d’uns minuts sense que passés res, en el 41’ ha arribat la jugada polèmica del partit. Puado, en una gran carrera, ha marxat de diversos defenses visitants, fins que a la vora de l’àrea Palacios l’ha agafat del braç per frenar el seu esprint. En un primer moment, Munuera Montero no s’ho ha pensat i ha expulsat amb targeta vermella directa el jugador del conjunt il·licità. Des del VAR l’han avisat i l’àrbitre ha anat a comprovar la jugada al monitor. Després de tornar-la a veure, Munuera se n’ha desdit i Palacios s’ha quedat només amb targeta groga. Amb aquesta decisió, xiulada per tot l’RCDE Stadium, s’ha arribat al descans.

En la represa, els de Diego Martínez han sortit convençuts que podien capgirar el resultat, tancant el seu rival al darrere i assetjant constantment la porteria visitant. Braithwaite ha estat el primer a inquietar el rival amb un xut des del balcó de l’àrea que ha refusat un defensa. Brian Oliván ha estat el següent a provar-ho amb dos xuts potents i secs des de la mateixa posició. Entremig, l’Elx aprofitava les recuperacions de pilota i la poca contundència defensiva per generar perill. Els que més insistien, però, eren els blanc-i-blaus, i al final ha arribat la recompensa. Martin Braithwaite, que estava fent un bon partit, ha capgirat el resultat amb un xut a boca de canó després d’una passada de la mort d’Óscar Gil (67’). En el 73’, Joselu ha tingut ben a prop el tercer amb una rematada de cap que ha tret sota pals Edgar Badia amb una mà salvadora. Del possible 3 a 1 s’ha passat al 2 a 2. En el 82’, Gonzalo Verdú ha aprofitat una nova despistada en defensa dels locals per empatar des de dins l’àrea. Els últims compassos del matx han estat intensos, amb els dos equips esprement totes les energies que quedaven per emportar-se els tres punts. Melamed ha tingut el gol de la victòria en l’última jugada del partit amb una rematada que s’ha estavellat al travesser.