Espanyol

El gol ha de passar a ser cosa de tots

Espanyol. L’absència de Joselu obliga Braithwaite i la resta de l’equip a fer un pas endavant de cara a porteria

Dissabte, poques hores abans de rebre l’Osasuna, es van encendre les alarmes amb la lesió de Joselu, que fins llavors havia jugat tots els partits de lliga. L’home gol dels blanc-i-blaus es perdia un partit vital i els de Diego Martínez van haver de sobreposar-se a la seva absència, cosa que van fer rascant un empat (1-1) que va servir, com a mínim, per ampliar fins als dos punts el coixí respecte al descens. Braithwaite va ser l’autor del gol de l’empat i va demostrar que si el davanter gallec no hi és ell pot ocupar la referència ofensiva. Però si una cosa deixa clara la lesió de Joselu és que tota la plantilla necessita fer un pas endavant en l’aspecte golejador per no dependre únicament dels seus gols.

Fins ara l’Espanyol ha marcat 24 gols en la lliga i 11 han dut la firma de Joselu. A banda del punta, només cinc jugadors més han marcat. Braithwaite, que en suma cinc; Puado, que n’ha marcat tres; Darder i Edu Expósito, amb dos gols cadascun, i Lazo, amb una diana. Un balanç força pobre al qual l’Espanyol ha de sumar més efectius, ja que Joselu, de moment, sembla impossible que pugui jugar dilluns contra la Real Sociedad. “La baixa de Joselu és un cop perquè és un jugador important per a l’equip, però hem de seguir jugant com sempre. Tenim molts jugadors molt bons i jo confio en aquest equip, que contra l’Osasuna es va merèixer guanyar”, deia ahir Braithwaite en roda de premsa.

Lògicament, el danès ha de ser qui més sumi en aquest apartat ara que Joselu no pot ajudar l’equip dins del camp. Ja ho va fer contra l’Osasuna i espera mantenir la ratxa ocupant una posició més centrada, on se sent més còmode. “Ara he jugat quinze partits i he marcat cinc gols. Per descomptat que en vull marcar més, però el més important és que l’equip guanyi. El centre és la meva posició i quan hi he jugat he marcat, però hi soc per ajudar on digui el tècnic”, deia ahir Braithwaite, que s’ha marcat un objectiu: “Millorar la xifra dels 11 gols que són el meu rècord és un objectiu, però és secundari. El que jo vull és que l’equip guanyi partits.”

LA VALORACIÓ

Joselu 11 gols
Braithwaite 5 gols
Puado 3 gols
Darder 2 gols
Edu Expósito 2 gols
Lazo 1 gol
La baixa de Joselu és un cop important, però tenim un bon equip i hem de seguir jugant com sempre
Martin Braithwaite
davanter de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)