Espanyol

Darderisme en estat pur

Espanyol. El mag d’Artà va treure la seva vareta màgica contra l’Elx per enviar en el temps afegit un xut potent a l’escaire que va significar la victòria blanc-i-blava en un partit agònic

El Darderisme va néixer l’estiu del 2018, curs en què l’Espanyol va aconseguir el pas a l’Europa League. Abans de començar la lliga, Sergi Darder va fer unes declaracions ambicioses fent referència a l’objectiu que s’havien de marcar els blanc-i-blaus en el campionat. “S’ha d’intentar guanyar la lliga, tot i que sabem en un 99,9% que serà impossible”, va dir en una entrevista a TV3. Ràpidament, l’afició es va fer seves aquestes paraules i van aplaudir la seva ambició després d’anys de conformisme. El començament de curs va ser un èxit, amb nombroses victòries que van fer que la fe en el Darderisme comencés a sonar amb força a l’RCDE Stadium. Després del pas per Europa i les magnífiques temporades del futbolista d’Artà, el terme ha vingut per quedar-se a la parròquia periquita, que considera Darder la pedra angular de l’equip.

Aquest estiu, tot i tenir millors ofertes econòmiques i esportives sobre la taula, va decidir renovar amb l’equip que porta al cor. Un cop més, va reafirmar el compromís cap aquests colors i diumenge contra l’Elx va demostrar el perquè d’aquest moviment. Darderisme és no donar res per perdut, lluitar fins el final i fer possible el que ningú creu que pugui succeir. El mag d’Artà no estava disposat que l’Espanyol marxés del Martínez Valero amb les mans buide, un fet que hagués alimentat encara més la crisi de resultats i hagués condemnat l’Espanyol a continuar enfonsat en la part baixa de la taula. És igual que jugués amb molèsties al soli, que l’equip no rutlles i que no trobessin la manera de perforar la porteria il·licitana. Ell sempre apareix quan l’equip més el necessita. En el temps afegit i quan el partit semblava condemnat a l’empat, la màgia de Darder va decantar la balança. El migcampista va rebre una passada de Melamed a la frontal de l’àrea, es va desfer d’un rival i va engaltar una fuetada a l’escaire de la porteria defensada per Edgar Badia. La celebració del gol encara va ser més emotiva. Darder va córrer cap a la graderia on hi havia els 400 aficionats blanc-i-blaus que van viatjar fins a Elx fent un petó al braçalet de capità que tant s’ha guanyat durant tots aquests anys.

Als seus 29 anys, convertit en una icona de l’espanyolisme, Darder viu el millor moment de la seva trajectòria esportiva, després de superar moments difícils de pair com ara el descens. Amb la diana contra l’Elx, ja en suma quatre en la lliga igualant així el seu millor registre a primera divisió.

El petó al braçalet de capità és més que un gest gratuït. És el gest d’un futbolista que exemplifica a la perfecció que és el terme compromís. Amb ell a l’equip, la permanència està més a prop.

LES REACCIONS

Si busques la paraula ‘compromís’ al diccionari, surt la foto de Sergi Darder
Diego Martínez
entrenador de l’espanyol
Soc molt feliç per l’afició, el cos tècnic i pel grup. Una victòria així patida es gaudeix molt més
Sergi Darder
jugador de l’espanyol

Cas Negreira

L’Espanyol va emetre ahir un comunicat per definir-se oficialment en relació amb aquest cas. L’entitat blanc-i-blava es mostra “alarmada“ i qualifica el fet de “greu” perquè “posa en risc la reputació del nostre futbol en l’àmbit internacional”. A més, demana als organismes i institucions competents que tractin l’assumpte amb “celeritat” i “exemplaritat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)