Espanyol

Patacada al José Zorrilla

Espanyol. Els blanc-i-blaus ofereixen una imatge molt poc competitiva contra el Valladolid i perden una oportunitat d’or per situar-se a cinc punts del descens. Joselu torna a l’onze

Valladolid 2 Espanyol 1

VALLADOLID:Asenjo, Oscar Plano (Sergio León, 76’), Plata, El Yamiq, Roque Mesa (Aguado, 60’), Escudero (Olaza, 76’), Hongla, I. Sánchez (Machis, 65’), Joaquín F., Larin (Monchu, 76’), Fresneda.ESPANYOL:Pacheco, Óscar Gil (Rubén Sánchez, 45’), Denis Suárez (Melamed, 71’), Puado (Lazo, 81’), Joselu, Sergi Darder, Vini De Souza, Brian Oliván (Pierre-Gabriel, 9’ - Edu Expósito, 81’), Braithwaite, Montes, Sergi Gómez.GOLS:1-0 (25’) Iván Sánchez. 2-0 (62’) Aguado. 2-1 (87’) Braithwaite.ÀRBITRE:Pizarro Gómez.T.G.:Óscar Gil, Roque Mesa, Escudero, Hongla, Joselu,T.V.:Cap.PÚBLIC:19. 212 espectadors a l’estadi municipal José Zorrilla.

L’Espanyol ha dormit a dos punts del descens, que n’haurien pogut ser cinc si ahir els blanc-i-blaus s’haguessin endut la victòria del José Zorrilla. En una lliga que està sent molt igualada en la part baixa de la taula, amb gairebé la meitat d’equips lluitant per la permanència, era de vital importància sumar els tres punts contra un rival directe i que arribava al duel ferit, després d’haver sumat tan sols un punt dels últims nou en joc. En una situació ben diferent es presentava l’Espanyol al feu del Valladolid. El triomf agònic contra l’Elx (0-1) i la solvent victòria contra el Mallorca (2-1) havien impulsat un conjunt que ahir es veia reforçat per la titularitat de Joselu, el màxim golejador de l’equip, després d’haver superat una lesió als isquiotibials de la cama esquerra. Ahir, però, els dos conjunts es van intercanviar els papers. Els de Diego Martínez van ser lluny de burxar la ferida del Valladolid. Els periquitos van oferir des del primer instant una imatge molt poc competitiva, i no van estar a l’altura del que requerien les circumstàncies. L’equip no va acabar de rutllar, i qui més ho va notar van ser les principals peces de l’engranatge, com Joselu, Braithwaite i Sergi Darder. Sense l’equip endollat, els que acostumen a fer un pas endavant ahir es van diluir i tampoc van brillar. L’Espanyol, que no es va sentir còmode en cap moment sobre la gespa, només va poder maquillar el resultat gràcies a un gol de Braithwaite a cinc minuts del final després de les dianes inicials d’Iván Sánchez i Aguado. Una derrota que encara fa més mal si es té en compte que la setmana que ve als blanc-i-blaus els toca visitar el Santiago Bernabéu.

L’Espanyol es va veure sorprès des del principi per un Valladolid que va sortir en tromba. De fet, en el minut 3 Larin ja va enviar la pilota al fons de la xarxa de la porteria defensada per Pacheco, però la jugada va quedar invalidada per fora de joc. A aquest inici, s’hi va afegir un contratemps: la lesió de Brian Oliván després d’una acció fortuïta amb Plata. Pierre-Gabriel va entrar en el seu lloc, i Óscar Gil va passar a jugar a l’esquerra. Una targeta groga en el minut 24 ja el va condicionar fins que va ser substituït. De fet, una falta del lateral va originar el primer gol del partit. En la segona jugada, Plata va cedir la pilota a Iván Sánchez, que no s’ho va pensar dos cops per engaltar una fuetada des de la frontal de l’àrea i situar l’1 a 0 en el marcador. Abans d’arribar al descans, Puado va tenir l’ocasió més clara fins aleshores, amb una rematada que es va estavellar al travesser. És la sisena vegada aquest curs que el 7 envia la pilota a la fusta.

Després de la represa, els locals van sortir millor i ràpidament es van distanciar amb el segon gol, obra d’Aguado. En el minut 87, Braithwaite va maquillar el marcador amb un xut des de dins l’àrea després d’una gran assistència de Sergi Darder. L’Espanyol ho va intentar fins al final, però ja era tard. Patacada inesperada.

Hem estat imprecisos i inconstants, amb fases bones i dolentes. Ens ha faltat precisió en els metres finals
Abans dels últims tres partits, tots hauríem firmat un 6 de 9. Ara bé, hi ha molt a millorar