Espanyol

Molt ha de canviar tot

Espanyol. Luis García s’estrena a la banqueta blanc-i-blava amb una derrota contra l’Athletic en un partit en què es veu una imatge molt pobra de l’equip, que continuarà una jornada més en el descens

Espanyol 1 Athletic 2

ESPANYOL:Pacheco, Óscar Gil (Calero, 76’), Cabrera, Puado (Vini Souza, 83’), Joselu, Darder, Gragera (D. Suárez, 83’), Braithwaite, Edu Expósito (Melamed, 57’), César Montes, Rubén Sánchez (Aleix Vidal, 46’).ATHLETIC:Unai Simón, Vivian, I. Martínez (Herrera, 79’), Vesga, Berenguer (N. Williams, 69’), Sancet (Muniain, 69’), I. Williams, Guruzeta, D. García (Yeray, 79’), Yuri, De Marcos (Paredes, 89’).GOLS:0-1 (22’) I. Williams. 0-2 (75’) N. Williams. 1-2 (90’) Darder.ÀRBITRE:Munuera Montero.T.G.:A De Marcos, Braithwaite, D. García, Sancet, Gragera, Óscar Gil, Calero i Unai Simón.T.V.:A Aleix Vidal (doble targeta groga).PÚBLIC:24.903 espectadors a l’RCDE Stadium.

De la il·lusió a la decepció. Aquesta és la transició que van viure a l’RCDE Stadium els 24.903 aficionats periquitos que no es van voler perdre el debut a la banqueta de tot un ídol blanc-i-blau, Luis García. Un partit per oblidar ràpidament.

En el primer duel de la nova era, no es van complir les expectatives que s’havien generat amb l’arribada del tècnic asturià. L’Espanyol va ser lluny d’oferir una imatge convincent contra un rival que el va superar en totes les facetes. Es van veure canvis en la idea de joc respecte al que proposava Diego Martínez, però el final va ser el mateix: una nova derrota, la cinquena consecutiva, que els condemna, una setmana més, al descens quan només falten deu jornades per disputar-se. Molt han de canviar les coses si aquest club vol continuar un any més a primera.

L’equip necessitava, ahir més que mai, un pas endavant per aconseguir una victòria que permetés agafar embranzida. Des de l’inici, es van veure les primeres pinzellades del que Luis García pretén inculcar als seus nous jugadors: construcció des del darrere amb la pilota controlada, una cosa que no s’ha fet en tota la temporada. Com es va demostrar, però, falta temps perquè aquests futbolistes es facin seus els nous mecanismes i els traslladin amb èxit a la gespa. I temps precisament és el que no tenen. Amb només quatre sessions d’entrenament prèvies, no es podia demanar un miracle. Però tampoc es preveia veure un equip tan faltat de ritme, intensitat i coratge. L’actuació va ser pobra i sense una millora evident.

Luis García va sorprendre deixant fora de la titularitat jugadors com ara Vini Souza i Denis Suárez i fent entrar Gragera i Edu Expósito. Des del primer instant, l’Espanyol no ho va tenir fàcil per desenvolupar la seva idea de joc, atesa la pressió alta i asfixiant del conjunt basc que els impedia arribar a camp contrari amb comoditat si és que abans no havien perdut la pilota. Iñaki Williams va fer emmudir Cornellà-el Prat en el minut 22, quan, en la primera ocasió del partit, va avançar l’Athletic després d’aprofitar una passada en llarg de Dani García guanyant l’esquena a Óscar Gil. El gol va deixar estabornit l’Espanyol, que veia com Vesga i Sancet perdonaven el segon. Abans d’arribar al descans, l’àrbitre, a instàncies del VAR, va anul·lar un gol de Braithwaite per unes mans prèvies de Joselu. Una acció molt discutida per tots els periquitos, ja que podria haver canviat l’esdevenidor del partit. En la segona part, Nico Williams (75’) va fer el segon, i Sergi Darder només va poder escurçar les distàncies en el minut 90. L’expulsió d’Aleix Vidal va fer impossible un miracle final.

ELS VESTIDORS

Tot necessita un procés, però no hi ha temps per fer gaires coses. La salvació ha de passar per casa
Sergi Darder
capità de l’espanyol
Tinc esperança perquè he vist un equip compromès i amb intenció. Veig uns jugadors en progressió i que tenen il·lusió
Ens ha faltat claredat per trobar els espais, però això requereix molt treball
Luis García
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)