Espanyol

Un retorn oportú i molt necessari

Espanyol. Brian Oliván va tornar gairebé dos mesos després i és un reforç de luxe en la lluita per la salvació

Era el minut 74 de l’Espanyol-Getafe de diumenge passat. Tota l’afició es va preparar per ovacionar un futbolista que s’havia trobat a faltar. Brian Oliván va reaparèixer després de lesionar-se el 5 de març passat a Valladolid. Era una lesió aparentment poc important. Va ser dubte, i va viatjar, per jugar al Santiago Bernabéu. No ho va fer i ja no se’l va tornar a veure més sobre els terrenys de joc. Diego Martínez primer i Luis García després van perdre un dels jugadors que, passi el que passi aquesta temporada, tindrà l’aprovat pel seu rendiment.

El lateral barceloní ha estat un fix des del primer dia. Titular indiscutible, ha estat l’amo de la banda esquerra. De fet, abans de la lesió només s’havia perdut la visita a Getafe per sanció, ja que complia el cicle de cinc targetes grogues. Sense ell, jugadors com Cabrera o Óscar Gil han hagut de reconvertir-se i ocupar el seu espai, si bé no van estar a l’altura d’Oliván. Fins i tot Luis García va recuperar Adrià Pedrosa, que no renovarà i que ha estat inactiu durant tota la temporada per lesió, per ajudar en un tram exigent i davant els problemes en defensa. Ara el tècnic pot tornar a comptar amb Oliván, que s’ha perdut un total de set partits que han estat catastròfics per a l’Espanyol: un empat i sis derrotes. “És fotut perquè des de fora es passa molt pitjor i sents impotència perquè vols ajudar l’equip i no pots”, reconeixia el lateral blanc-i-blau als mitjans oficials del club.

Oliván està disponible per afrontar les sis finals que queden: Sevilla, Barça, Rayo, Atlético, València i Almeria. No és un calendari gens fàcil per als de Luis García i el mateix jugador de l’Espanyol ho reconeix. “Hem de donar el 120% en aquests partits. Serà difícil, però ens hem buscat aquesta situació i només nosaltres l’hem de solucionar. És responsabilitat dels jugadors. Sabem que l’Espanyol s’ha de quedar a primera i ho donarem tot per aconseguir l’objectiu”, va explicar. El lateral va demanar el suport de l’afició de cara a aquestes jornades. “L’afició ens dona una motivació extra. Els jugadors ho senten. En la manera de jugar es nota i crec que serà un punt favorable per a nosaltres. Ens queden sis finals i demanem a la gent que ens ajudi. Nosaltres ho donarem tot”, va explicar.

Buscar i trobar Joselu

Amb Oliván, qui somriu és Joselu. I és que el lateral barceloní, que està firmant els seus millors números, ha repartit cinc assistències aquest curs –a part de marcar un gol–. D’aquestes, tres van tenir el màxim golejador blanc-i-blau com a soci: contra el Valladolid i el Girona a casa (1-0 i 2-2), i contra el Cadis a domicili (2-2). A més, Oliván va trobar Braithwaite en la victòria contra el Betis a l’RCDE Stadium (1-0). Assistències de gol que han valgut punts per al conjunt espanyolista. Brian Oliván i Joselu Mato, una combinació que pot ser important en aquests partits. El davanter ha recuperat l’olfacte golejador en els darrers enfrontaments. Contra el Cadis va topar amb el pal en dues ocasions i va veure com li anul·laven un gol, però ha marcat en les dues darreres jornades. Les centrades d’Oliván poden nodrir de nou un Joselu amb un potencial aeri enorme.

LA FRASE

L’Espanyol s’ha de quedar a la primera divisió i ho donarem tot per aconseguir l’objectiu
Brian Oliván
JUGADOR DE L’ESPANYOL

LA DADA

7
partits
s’ha perdut per lesió el lateral esquerre blanc-i-blau. L’Espanyol no n’ha guanyat cap: un empat i sis derrotes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)