Espanyol

Nova final, mateixa tensió

Espanyol. El conjunt blanc-i-blau, viu després de la victòria a Vallecas, rep l’Atlético obligat a guanyar després de la victòria d’ahir del Valladolid

Una victòria com la que l’Espanyol va aconseguir diumenge a Vallecas mereixia ser assaborida i gaudida tenint en compte la situació límit que viu l’equip des de fa mesos. El calendari, però, va voler situar una jornada intersetmanal i un partit tan sols tres dies després que no ha permès al conjunt de Luis García destensar-se durant una setmana. Van ser tres punts vitals, sí, però que no canvien el panorama, i és que després de la victòria d’ahir del Valladolid contra el Barça els blanc-i-blaus continuen a quatre punts de la permanència i una ensopegada avui a l’RCDE Stadium podria ser letal, perquè tot passaria a dependre d’una gran carambola. A més, l’Espanyol torna aquesta nit a la gespa contra el rival més temut del moment: l’Atlético de Madrid (22 h, Movistar LaLiga). Els matalassers són el millor equip de la segona volta i tenen jugadors com Griezmann i Carrasco en estat de gràcia, però l’Espanyol se sent fort després d’assaltar el camp del Rayo i afrontarà el duel com un més. “Serà un partit d’altura. Confiem a tirar-lo endavant independentment del rival que tinguem al davant. Estem en una situació en què només podem pensar en nosaltres i a fer les coses bé”, va assegurar el tècnic, Luis García, en la roda de premsa prèvia.

L’entrenador blanc-i-blau no canvia el seu discurs. A cada roda de premsa ha deixat clar que l’equip estava convençut que podia revertir la situació i el triomf contra el Rayo és un exemple de la fe d’uns jugadors que salten a jugar tensos, tal com va explicar Darder després d’una victòria que acosta l’Espanyol a l’objectiu i que va significar oxigen. Les coses, i la classificació, es veuen diferent des de diumenge. Ja ho havia dit Luis García: un resultat ho canviava tot. L’Atlético, llançat cap al subcampionat, no és el millor rival per allargar la ratxa, però arribar al duel a més distància de la salvació hauria complicat molt més les coses. “Quan guanyes, la tensió s’allibera una mica. A Vallecas era una final, però demà en tenim una altra. Si no haguéssim guanyat seria encara més difícil, però és clau estar mentalment forts i alliberar-nos després d’un bon partit i de sumar tres punts”, va dir el tècnic blanc-i-blau.

No només el rival és complicat; també l’horari. El duel es disputa a les 22 h en un dimecres, però l’entrenador asturià confia en una afició fidel i que ja es va mobilitzar a Madrid després de la dolorosa derrota en el derbi contra el Barça i que ha esgotat totes les entrades de visitant per al duel de Mestalla de diumenge que ve. “Estic convençut que hi seran tots els que puguin venir. El periquito mai falla”, va explicar.

Curiosament, a la mateixa hora juga un dels rivals directes de l’Espanyol, el Getafe. Segurament l’aficionat tindrà un ull a la gespa de l’RCDE Stadium i un altre al Benito Villamarín, desitjant una victòria del Betis. Abans, el Cadis, un altre dels afectats en la lluita, visita el Vila-real. Ara bé, Luis García s’estima més no parlar dels altres. “No podem perdre l’energia en coses que no controlem. Hem d’estar focalitzats en nosaltres.” Centrats en un equip que recupera Braithwaite, però no Gragera. Si el danès està al cent per cent podria ser titular, tot i que Luis García va explicar que podria repetir la fórmula de Calero al mig del camp i això podria fer repetir el mateix onze que a Vallecas..

8 Partits guanyats 22

10 Partits empatats 6

17 Partits perduts 7

44 Gols a favor 63

61 Gols en contra 27

LA PRÈVIA

Quan entrenes el club de la teva vida tens un sentiment afegit que et dona més responsabilitat. Em trobo bé i amb força
Estem en una situació en què només podem pensar en nosaltres i a fer les coses bé
Luis García
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL

“L’insult és massa fàcil”

A Luis García també li van preguntar per l’episodi racista que va viure Vinícius a Mestalla. El tècnic de l’Espanyol va condemnar els fets i va mostrar el seu suport al brasiler. “És totalment condemnable, no hauria de passar i s’hauria d’erradicar del futbol i de la vida. No importa la condició, el color o la religió. Envio una abraçada a Vinícius. La millor manera d’erradicar-ho és que la gent que fa això no entri mai més en un camp de futbol. L’insult és massa fàcil”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)