Espanyol

Luis García: “Si el meu equip se l’hagués de jugar, no voldria fer-ho contra l’Espanyol”

L’entrenador de l’Espanyol, Luis García, veu l’equip preparat mentalment per afrontar les dues jornades que queden, començant per la visita a camp del València. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

Estat d’ànim dels jugadors

“Els veig molt forts. Ho han demostrat en aquestes últimes setmanes. És un equip que s’ha fet a base de molts cops psicològics. Quan el rival et tocava emocionalment era dur, però a Vallecas i a casa van demostrar una fortalesa mental tremenda quan semblava que tot estava perdut. No han abaixat els braços, ho han intentat i van aixecar un 0-3 contra l’Atlético. Això significa que l’equip està fort, endollat i convençut de les seves possibilitats per mantenir la categoria”.

Les opcions

“Si per alguna cosa es caracteritzen els meus equips és perquè no especulen i intenten guanyar. Demà no serà una excepció. Està clar que hem de treballar bé, atacar ordenadament i no tornar-nos bojos. Cal tenir tranquil·litat. Només penso en guanyar. Si som capaços de fer-ho, estic segur que l’últim partit a casa serà una mica més fàcil. Amb un 6 de 6 tenim un gran percentatge de continuar a primera”.

Hi ha por?

“Ens enfrontem a un bon rival, però no li han sortit les coses com esperava. Nosaltres fa temps que vivim prop del precipici. Si me l’hagués de jugar, no voldria fer-ho contra l’Espanyol a aquestes alçades. Venim de viure situacions complicades i hem sobreviscut. Ara ho tenim a les nostres mans. Som un rival a tenir en compte i no m’agradaria enfrontar-m’hi si fos entrenador d’un altre equip”.

Millor preparats que els altres rivals?

“No conec les altres plantilles, però sé que aquí estan molt bojos i pot passar qualsevol cosa. Ho vam veure amb el 0-3. Ningú donava un euro. Ells hi creuen, l’afició també i gairebé acaba 4-3. És una clara evidència que l’equip creu en la salvació i que estem preparats psicològicament”.

Què fer per guanyar?

“Tenir compromís defensiu, ser solidaris i ajustar vigilàncies. Amb la pilota als peus, fer-ho com l’altre dia: ser atrevits, associatius, amenaçadors i finalitzadors. Hem de ser nosaltres”.

Grada d’animació de Mestalla tancada

“No sé si afavoreix. Voldran omplir el camp, segur. Em quedo amb els 800 aficionats periquitos que vindran, faran soroll i ens ajudaran. Esperem tornar amb els tres punts. Està clar que jugar a casa té la seva part positiva, però els 800 se sentiran com 5.000. No en tinc cap dubte i l’equip també ho sentirà”.

Partit més important de la seva carrera?

“Segur, perquè és el següent. Personalment, me’ls prenc tots com els més importants. Cada dia és diferent. Segurament la repercussió és major, però me’l prenc amb tranquil·litat perquè tinc confiança en el grup i els jugadors”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)