Espanyol

Un gol de Lino en el 93’ envia l’Espanyol a segona (2-2)

L’Espanyol és matemàticament equip de segona divisió. L’empat a 2 contra el València no és suficient per continuar lluitant per a la permanència. Els blanc-i-blaus, després de remuntar un 1 a 0 amb gols de César Montes i Braithwaite, tenien en les seves mans la salvació, però s’ha deixat empatar en el temps afegit (Samu Lino, 93’) i en el proper partit contra l’Almeria ja no s’hi jugaran res. Final cruel.

En un partit on tots dos conjunts es jugaven la vida, el València ha sortit amb una marxa més. Han estat els primers a avisar, amb un xut llunyà de Diego López que ha sortit fregant el travesser (1’). El conjunt ché, el clar dominador durant tota la primera part, l’ha tornat a tenir en el minut 5 amb una rematada que també ha marxat desviada de Javi Guerra després d’una pèrdua d’Óscar Gil en zona perillosa. L’equip entrenat per Baraja ha continuat insistint, mentre que a l’Espanyol li ha tocat patir al darrere. Feia la sensació que els blanc-i-blaus no sabien què fer amb la pilota, i els hi estava costant déu i ajuda crear joc. No s’estava veient, ni molt menys, la versió que van mostrar contra l’Atlético. El València continuava atropellant els visitants, i el mateix Javi Guerra ha perdonat en el minut 17 un gol cantat amb un xut que s’ha estavellat en el seu company Diakhaby. Més clara ha estat encara, l’ocasió que ha perdonat Lato amb un xut a boca de canó que ha marxat per sobre la porteria. Amb tanta estona jugant amb foc, finalment, s’han cremat. El València ha materialitzat aquesta superioritat en el minut 39. Centrada des de l’esquerra de Lino, Pacheco surt malament i deixa l’esfèrica morta en l’àrea petita perquè Diego López marqui a plaer. Aquest gol ha fet despertar el conjunt periquito, que dos minuts després ha igualat el matx amb una rematada de cap de César Montes. Amb aquesta ràpida reacció i empat miraculós pel que s’ha vist sobre el terreny de joc s’ha arribat al descans.

A la represa, Luis García ha mogut la banqueta per buscar una victòria imprescindible per continuar vius en la lluita per la permanència. Martin Braithwaite ha entrat per Nico Melamed. Un canvi que, ràpidament, ha tingut els seus fruits. Centrada des de la banda dreta d’Óscar Gil que refusa malament Mamardashvili i la deixa morta dins l’àrea petita perquè el danès, en una de les primeres pilotes que tocava, enviï l’esfèrica al fons de la xarxa (50’). Amb aquest gol, el València ha apujat la intensitat i, Javi Guerra ho ha provat amb un xut que ha atrapat sense problemes Pacheco (62’). Els de Luis García, molt més atents en defensa i amb les idees més clares respecte al primer temps, han pogut posar terra de per mig amb una altra rematada de cap de César Montes que ha obligat a Mamardashvili a estirar-se per evitar l’1 a 3. En el 77’, l’àrbitre ha anul·lat un gol del mexicà per una falta prèvia. Els últims instants han estat de molts nervis, amb un València tremolant i buscant amb insistència el gol de l’empat, i un Espanyol aferrant-se al resultat. En el temps afegit, gerro d’aigua freda pel quadre català. Samu Lino ha fet l’empat a 2 en el minut 93, i l’Espanyol és matemàticament equip de segona divisió.