Espanyol

Luis García: “Que ningú tingui cap dubte que tornarem més forts”

L’entrenador de l’Espanyol, Luis García, ha atès els mitjans de comunicació després de l’empat a 2 contra el València que ha enviat matemàticament el conjunt blanc-i-blau a segona divisió. El tècnic asturià s’ha mostrat molt crític amb l’arbitratge. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades.

Decisions arbitrals

“No ens podem amagar. L’Espanyol no ha baixat només per aquest tipus de decisions, però sí que és cert que han marcat els dos últims partits. No podem callar i amagar-nos. Les coses són com són, i quan un s’equivoca, s’ha d’assumir amb total normalitat. Això és esport i és així. Tothom s’equivoca i té dret a equivocar-se. Ara bé, la decisió del partit contra l’Atlético és sorprenent que passi en una de les millors lligues del món, i el que ha passat avui, amb la falta a Martin Braithwaite i l’acció del gol de César Montes, és molt sorprenent. Dona molta tristesa veure un vestidor tan trist, que s’ha deixat l’ànima i ha jugat contra tot. Que ningú tingui cap dubte que tornarem més forts”.

Com està el vestidor?

“És un dels dies més durs de la meva carrera com a esportista, ja sigui com a entrenador o com a jugar. Sobretot, perquè tinc un sentiment per aquest club i és un dia molt trist perquè l’Espanyol l’any que ve jugarà a segona divisió. El vestidor està molt dolgut, trist, perquè s’ha deixat l’ànima per aconseguir una cosa que finalment no hem assolit. Però a la vegada, amb la fortalesa mental per, entre tots, prendre decisions, començar a construir l’equip que volem ser en el futur. És un moment per créixer i començar a construir l’Espanyol que volem ser”.

Gol de Lino en el minut 93

“Ha estat un desajust. Ens n’hem anat al darrere i hem deixat molt descoberts la zona del colpeig. Són circumstàncies que s’han repetit al llarg de l’any. Quan més a prop ho teníem, al final se’ns n’ha anat. No hi ha cap dubte que el final ha estat cruel”.

Dèficit d’aquest equip

“Hem encaixat massa gols, i la màxima categoria et penalitza. Hem estat un equip que ha generat futbol, ha fet gols amb certa facilitat, però per mantenir-te a primera divisió has de ser més fiable a nivell defensiu. És dur i cruel quan et passa en el minut 93. A partir de demà, hem de començar a construir el nou Espanyol i l’Espanyol que volem ser”.

Què cal fer per començar a construir aquest Espanyol?

“S’ha de fer autocrítica. Veure el que no ha funcionat i, a partir d’aquí, prendre decisions i tractar que aquestes decisions siguin les correctes. Jo estic amb molta força per l’any que ve poder fer l’Espanyol que volem fer. Fer un pas enrere per fer-ne molts endavant per millorar i que no torni a succeir”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)