Espanyol

Temps de canvis

Espanyol. El descens a la segona divisió obre un ventall de dubtes respecte a la gestió del club o el nou projecte, amb jugadors de pes que podrien abandonar la disciplina blanc-i-blava

“Quan et trobes en aquesta situació és perquè, segurament, has fet moltes coses malament.” Són paraules del capità de l’Espanyol, Sergi Darder, després de consumar-se el descens dels blanc-i-blaus a la segona divisió. L’equip feia setmanes, mesos, que jugava amb foc i, malgrat els intents dels jugadors i del nou entrenador per intentar revertir la situació, no ha pogut evitar cremar-se a l’infern de la categoria de plata, on tornarà tres anys després de baixar per últim cop.

Darder no s’equivoca. S’han fet moltes coses malament. A la gespa i fora. Un seguit de despropòsits institucionals i esportius que han conduït l’Espanyol cap a un altre descens, el sisè de la història del club i el segon en l’era Chen Yansheng. El president blanc-i-blau va assumir la responsabilitat en un missatge dirigit a l’afició que el club va publicar ahir a les xarxes socials. “Ho sentim, us hem fallat i sabem que res del que diguem ara no pot consolar el vostre dolor, ni calmar la vostra impotència i enuig. Volem demanar perdó i assumir tota la nostra responsabilitat en un desenllaç que no mereixeu. No hem après dels errors comesos fa poques temporades. El club no ha estat a l’altura en molts moments de la temporada, i no ha estat capaç de reconduir una situació que fa temps que va començar a torçar-se, però de res no val ara lamentar-se. No us podem demanar res. Per part nostra només hi pot haver un únic compromís: treballar des d’aquest mateix instant per recuperar la categoria perduda dedicant-hi tots els recursos al nostre abast”, unes paraules que no calmaran una afició que fa setmanes que demana la seva dimissió.

Futur incert a la presidència i també a la gespa. Luis García, un home de la casa, és la figura adequada per liderar el projecte des d’un inici, amb temps. Caldrà veure, però, amb quins jugadors pot comptar. Amb el descens, serà difícil retenir futbolistes com ara Joselu, Braithwaite o Montes, amb fitxes altes i cartell. Darder va acabar l’entrevista postpartit amb un “tornarem” i a principis d’any va renovar fins al 2026, però pretendents no li faltaran després d’una gran temporada en què s’ha posat l’equip a l’esquena en molts moments. El d’Artà tindrà l’última paraula.

LA DADA

2
Descensos.
En els darrers quatre anys, sis en total. Tots dos amb Chen Yansheng a la presidència.

INCERTESA

L’afició, cansada de la gestió de Chen Yansheng, vol un canvi de propietat

LA RESPOSTA

Volem demanar perdó i assumir tota la nostra responsabilitat en aquest desenllaç
Chen Yansheng
PRESIDENT DE L’ESPANYOL
Per part nostra només hi pot haver un únic compromís: treballar des d’aquest mateix instant per recuperar la categoria

Un canvi massa tard

La il·lusió de l’arribada de Diego Martínez va anar esmicolant-se a mesura que avançaven les setmanes. No només per la falta de fitxatges, sinó també per un joc sense idees. El crèdit es va anar esgotant, però l’Espanyol va haver d’encadenar quatre derrotes consecutives i situar-se a un punt del descens perquè es fes un canvi de rumb. Luis García no podia fer miracles, però el cert és que l’equip ha millorat el joc, deixant una bona imatge en molts moments. Però l’asturià no tenia temps.

L’estocada final del VAR

Entrenador i jugadors han insistit que no és cap excusa i que cal ser autocrítics amb el joc ofert durant tota la temporada, però les decisions arbitrals han generat un gran malestar en les últimes setmanes. Especialment, aquesta. El gol de Griezmann, sense una imatge clara de la pilota entrant a la porteria va ser el primer detonant. Diumenge, amb el descens en joc, la possible falta sobre Braithwaite en el 2-2 i el gol anul·lat a Montes per una presumpta falta al porter van ser el cop final.

El club, a la deriva

Chen Yansheng va arribar l’any 2016 i és l’únic president que suma dos descensos de categoria. De les promeses europees, a una deriva absoluta. Una mala gestió del club, amb la sensació que ningú està al capdavant del vaixell, que provoca que l’afició i l’associació de petits i mitjans accionistes de l’Espanyol (Apmae) demanin un canvi de propietat. Els rumors d’una venda per part de Chen Yansheng ja fa temps que sonen. Per tant, és incert saber si el club passarà a unes altres mans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)