Espanyol

Al costat del poble

Joan Collet reiterà el suport del club blanc-i-blau a la voluntat dels catalans i del seu govern en la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova

“Decideixi el que decideixi, l'Espanyol estarà allà”

“Un any més
som aquí, on han d'estar totes les institucions”

Joan Collet ho té clar. I l'Espanyol, també. El club blanc-i-blau estarà al costat del poble català i del que decideixin les seves institucions. Hores abans de l'èxit de la V reivindicativa, el president de l'entitat va aprofitar la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova per reiterar el compromís amb el futur del país si decideix agafar la via de la independència després de votar el 9 de novembre.

Joan Collet va encapçalar per segon any la comitiva de l'Espanyol com a president. De conegut perfil catalanista, el màxim dirigent blanc-i-blau va mirar de mantenir l'equilibri en una entitat que des de fa anys advoca per mirar de ser apolítica i amant de la pluralitat. Però va deixar clar que estan al costat del poble català i donaran suport al camí que emprenguin en el futur immediat, tot i no voler mullar-se sobre si el compromís inclourà afegir-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. “Si hi ha alguna cosa s'haurà de decidir en el consell d'administració. Jo crec que l'Espanyol ha demostrat que com a entitat i club esportiu el que ha de fer sempre és fer costat a les institucions catalanes i el seu Parlament i al que decideixi la majoria del poble català. Decideixi el que decideixi, l'Espanyol estarà allà. Això vol dir que hem de signar un compromís? O sumar-nos a una plataforma? No ho sé, jo crec que en aquest cas és el menys important. El més important és que l'Espanyol estigui amb el poble català i les seves institucions i podeu estar segurs que ho està.”

Joan Collet va encapçalar una comitiva nombrosa. Els quatre capitans de l'Espanyol, Sergio García, Javi López, Diego Colotto i Kiko Casilla, van fer acte de presència per fer l'ofrena floral a Rafael Casanova acompanyats de representants del femení, de les categories inferiors, directius com Rafael Entrena o Anna Maria Fusté, membres de la fundació, de la federació de penyes blanc-i-blaves i de l'associació de petits i mitjans accionistes. Tots van dipositar-hi una corona de flors amb la forma i els colors de l'escut de Espanyol i van cantar els Segadors. Tot i que s'hi va sentir algun xiulet tant en el moment de deixar l'escut com quan va atendre els mitjans de comunicació, queden enrere els anys en què Joan Collet s'indignava de debò en rebre una escridassada. La normalitat va imperar a quarts de deu del matí a Barcelona i el president va deixar ben clar que el club continuaria durant molts anys sent fidel a la tradició d'anar-hi cada 11 de setembre. “L'Espanyol torna a fer l'ofrena, és clar, això no es posa en dubte. Un any més som aquí, el dia 11 de setembre, on han d'estar totes les institucions i entitats del país. I aquí està l'Espanyol també, com ha de ser.” Unes hores abans en una trobada a Sitges i sense tants de flaixos, Collet ressaltava la necessitat d'estar al costat del país: “Cal exigir al club que no faci ni un pas enrere en el moment històric que viu en aquests moments Catalunya.”

“Si comparteixo taula amb ells és que la relació és bona, si no no hi hauria anat”

La setmana de Joan Collet està sent molt intensa. Dilluns a la nit ja li va tocar viure una reunió del consell d'administració ben calenta. El president de l'Espanyol va reconèixer l'endemà que hi havia diferents punts de vista, però que no hi havia cap fractura ni se sentia sense la confiança dels màxims accionistes, Daniel Sánchez Llibre i Ramon Condal, amb qui havia mantingut una trobada la setmana anterior amb peces damunt la taula com l'ascens a un rol més important del conseller de l'àrea de màrqueting, Ramon Robert, i l'adéu de l'encarregat del l'àrea econòmica, José Luis Morlanes. La negociació amb Hisenda ha tibat la corda. El destí va voler que dimecres a la nit, en una celebració de la penya de Sitges, coincidissin a la mateixa taula una colla d'expresidents. Als tres últims s'hi sumava Ferran Martorell i Juli Pardo. Hi va haver mal ambient en el sopar? “Si comparteixo taula és que la relació és bona, si no no hi hauria anat. Aquí a Catalunya totes les coses les celebrem en una taula, fet que vol dir que ho valorem molt. I no seiem amb segons qui. Va ser una festa molt maca a Sitges,l'homenatge als expresidents va estar molt bé i ja està, aquí ho deixem”, va explicar ahir Collet. Dani va aprofitar l'acte per reclamar-li que reconegui Ferran Martorell com a expresident i que el quadre amb la seva imatge pengi al
costat de la resta al saló dels presidents al Power8 Stadium.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)