Espanyol

L'aposta canvia a la porteria

Mercat periquito. El club blanc-i-blau confia anunciar avui el fitxatge de Roberto Jiménez, de trenta anys, amb el qual esmena la decisió de l'estiu anterior de tenir dos porters joves

Cal aprendre dels errors. En un any l'Espanyol ha canviat la planificació esportiva pel que fa a la porteria i el primer fitxatge de la temporada serà Roberto Jiménez. El club blanc-i-blau abonarà una mica més de tres milions d'euros a l'Olympiacòs i confia poder anunciar avui l'entesa amb el madrileny, de trenta anys, que farà de contrapunt a la joventut de Pau.

Sergio González va arrencar l'última lliga amb dos porters de 20 i 23 anys en principi amb les mateixes opcions, tot i que Pau ja havia debutat amb l'Espanyol i era l'aposta de la casa. El gironí va començar sota pals amb una ombra de dubte per la inexperiència i el pes de l'absència de Kiko Casilla, però va anar creixent fins que Constantin Galca va aterrar a l'equip i va considerar un problema no tenir un porter veterà. El romanès va demanar el fitxatge d'Arla, de 28 anys, i la tendència ara es mantindrà sense cap dels dos. Qui mana és Quique Sánchez Flores, que amb Roberto corregirà també la possible errada de l'estiu anterior.

El porter madrileny va acomiadar-se ahir de l'Olympiacòs a través de les xarxes socials. “Tal com diu la meva samarreta, tots tenim una història a explicar. Camí d'Atenes!”, deia, acompanyant-ho d'una foto a l'aeroport. El madrileny va viatjar a la capital de Grècia per arreglar els últims papers i preparar el trasllat a Catalunya. Ramon Robert havia anunciat un fitxatge abans que acabés la setmana, però caldrà esperar unes hores. El club blanc-i-blau treballa per tancar els darrers detalls, després que l'Olympiacòs va augmentar a última hora els tres milions pactats, i confia fer públic avui el primer fitxatge de la temporada 2016/2017.

El rol de Pau

Roberto és un porter consolidat, de trenta anys, amb experiència en la lliga de campions, un contracte per a tres temporades i la fitxa més alta de la plantilla. Per tot plegat, l'Espanyol no només esmena l'aposta de fa un any per dos porters joves, sinó que dibuixa una incògnita sobre el rol de Pau. El gironí ha fet una bona temporada de debut a primera, malgrat la falta de confiança de Galca, però la forta aposta pel madrileny fa pensar que el porter del planter passarà a ser suplent. Malgrat la inexperiència el club va escollir-lo com a relleu de Casilla, però un any més tard passarà a la banqueta, amb l'esperança que creixi treballant dia a dia amb un referent com Roberto.

“Camí d'Atenes”, va anunciar Roberto, que hi va anar a arreglar els últims papers

Bardi, sense sort tampoc a Itàlia

Francesco Bardi va arribar a l'Espanyol i només hi va estar uns mesos. El porter italià es va sentir enganyat ja que, va assegurar, li havien dit que tenia possibilitats de ser titular quan l'aposta clara era Pau. Després de no jugar en l'anada en la copa contra el Barça va esclatar, així que el seu balanç es limita a l'1-1 de l'anada contra el Llevant i algun amistós. Galca va demanar un porter veterà en el mercat d'hivern i Bardi va anar al Frosinone, però també hi va tenir un rol marginal. Un parell de partits en un equip que lluitava per no baixar i no se'n va sortir, així que no té continuïtat des de la temporada 2013/14 al Liorna.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)