Esport i política

El delegat d’Esports de Barcelona es rebel·la contra el govern i dimiteix

Pere Vilà acusa Salut de mostrar una “ignorància constant” i fa seves les reivindicacions del sector

El representant de la Secretaria General de l’Esport a les comarques de Barcelona. Pere Vilà, ha dimitit del seu càrrec en un acte, segons ell, de “rebel·lió” personal contra la política del govern en la gestió de la pandèmia en l’àmbit esportiu que ha provocat un tancament generalitzat de totes les instal·lacions. Vilà ha centrat les seves crítiques en la conselleria de Salut, que segons ell és qui acaba prenent totes les decisions. “No només no escolten les alternatives que els hem presentat sinó que estan demostrant una ignorància constant amb tot el que representa l’esport i, per tant, aquest és un govern que ja no em representa perquè no em sento identificat amb cap de les decisions”, ha assenyalat Vilà. També ha carregat contra el paper del Procicat en tot l’entremat que ha acabat per tancar les instal·lacions esportives. “El Procicat no existeix, és una trobada de descàrrega política on tothom s’assabenta d’unes mesures que pren el govern i que no es poden tocar.”

“S’han pres decisions, com el tancament de les instal·lacions, que no tenen cap base objectiva ni científica i no s’ha aportat cap element que indiqui que fer esport a l’aire lliure o en espais tancats suposi un risc”, ha recordat Vilà, que recorda les “inversions brutals” que han fet en els últims mesos els clubs per adequar-se a la nova situació sense que això s’hagi tingut en compte.

Vilà també es mostra indignat per la diferència de tracte entre el sector esportiu i el cultural. “A veure una obra al Liceo s’hi pot anar, i em sembla bé, però a veure un Olot-Osasuna de la copa, no. No es pot justificar de cap manera”. L’excàrrec e la secretaria admet que fa seves totes les reivindicacions del sector i que ja no podia formar part d’un govern –”encara que sigui per poques setmanes”– amb una gestió tan erràtica com aquesta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)