Esport i política

La novena Jornada de l’Esport Femení, del 10 al 12 de juny a Girona

La novena Jornada de l’Esport Femení es farà del 10 al 12 de juny a Girona i comptarà amb un acte de cloenda a l’Auditori Josep Irla el dia 13. Es tracta d’un format que vol evitar aglomeracions i garantir totes les mesures de seguretat de la COVID-19. Les activitats es seguiran fent a la plaça de Salvador Espriu, a la plaça de Calvet i Rubalcaba i al riu Onyar però en més des, de 18 a 20.30 h.

El vicealcalde de Girona, Quim Ayats; el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef; la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones (ICD) a Girona de la Generalitat de Catalunya, Fina Surina; i el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran; han presentat la Jornada aquest matí a Fontajau.

“La Jornada de l’Esport Femení és una plataforma per trencar estereotips, i per promoure i difondre la pràctica esportiva femenina. És necessari, des de la reflexió personal i social, un canvi per valorar les esportistes pels seus mèrits esportius i personals perquè aquestes dones es converteixin en referents per a les més petites” ha dit Quim Ayats.

“Gràcies a l’esforç de tots, organitzadors, entitats i institucions aquí representades, hem creat en la Jornada de l’Esport Femení un espai de visualització i difusió de la pràctica esportiva femenina. Un espai que, no només ajuda a trencar estereotips, sinó a prendre consciència del potencial de l’esport femení com a espectacle de primer nivell. Equips com l’Uni Girona, l’equip ciclista Massi Tactic o esdeveniments com l’ITF de la Bisbal d’aquesta setmana passada en són clars exemples. Les distàncies respecte l’esport masculí es van reduint, però encara hi ha un llarg camí per recórrer i molta feina per fer” destaca Jordi Maquef.

“Els esdeveniments esportius dels últims dies han evidenciat, una vegada més, que les dones podem aconseguir fites històriques en el món de l’esport, sigui quina sigui la disciplina que practiquem” posa en valor Fina Surina, que hi afegeix: “Aquests èxits s’han de celebrar col·lectivament, perquè aquestes dones esdevenen referents per a les més petites i pel conjunt de la societat. Jornades com la de l’Esport Femení ajuden a incentivar la pràctica esportiva, a oferir una mirada àmplia i transversal de les diferents disciplines, i a reivindicar i potenciar la igualtat de gènere.”

El regidor Àdam Bertran exposa: “amb jornades com aquestes volem incidir en la conscienciació, la sensibilització i la visibilització de l’esport femení, i buscar un reconeixement social i una igualtat d’oportunitats per a totes les esportistes i dones professionals del món esportiu”.

Programa

La jornada comptarà amb exhibicions esportives d’una trentena d’entitats i clubs de les comarques gironines. Els equips femenins del territori faran entrenaments i tornejos en els propers dies als carrers, amb l’objectiu de fer visible l’esport femení. Hi haurà vint disciplines diferents però per seguretat sanitària, no es podran fer les tradicionals activitats d’iniciació en l’esport que es feien en les anteriors edicions i que eren obertes a tot el públic.

Ambaixadores

L’esquiadora Núria Pau, la palista Sofia Xuan Zhang, la gimnasta Judit Carmaniu i la futbolista Núria Llop són les quatre cares visibles d’aquesta edicióLes Biblioteques de Girona col·laboraran en la jornada fent-ne difusió i distribuint punts de llibres amb un disseny exclusiu amb les quatre ambaixadores com a protagonistes.

L’acte de cloenda, a l’Auditori Josep Irla de l’edifici de la Generalitat a Girona, el dia 13 al matí (10.30 h) comptarà amb la projecció del documental Hijas de Cynisca, després del qual es farà un col·loqui amb la seva directora, Beatriz Carretero, i altres esportistes convidades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)