Esport i política

Un reconeixement olímpic

La rebuda. Pere Aragonès, després d’una jornada atrafegada al Palau, homenatja els esportistes catalans que van obtenir medalla i diploma als Jocs de Tòquio

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, va rebre ahir al Palau alguns dels esportistes olímpics i paralímpics catalans que van obtenir medalla o diploma als Jocs Olímpics de Tòquio d’aquest estiu. Aragonès, que va viure una jornada moguda per les divergències en el si del govern, va reivindicar, per sobre de tot, la rellevància d’alguns “valors” en l’esport: “Ens ajuden a superar les desigualtats i, en conseqüència, un país esportiu és un país vertebrat.”

El president també remarca la importància del treball en equip. “Això i l’esperit de superació col·lectiva i el respecte pel rival són valors aplicables a qualsevol àmbit de la societat”. El cap de l’executiu va felicitar aquests esportistes, que han mostrat la seva “capacitat de superació” després d’haver participat en uns Jocs Olímpics marcats per la pandèmia de la Covid-19. “Heu mostrat una gran capacitat d’adaptació i de superposar-vos a dificultats. “Sou un exemple en el qual ens hem d’emmirallar tota la societat”, hi va afegir. El president de la Generalitat va aprofitar per fer extensiva aquesta felicitació a l’entorn dels esportistes, i també a la xarxa de clubs i entitats esportives de Catalunya, que “és un dels grans col·lectius que formen la ciutadania, especialment els nostres infants i joves”.

Per la seva banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va recordar que Catalunya és un país amb una forta tradició esportiva. “Els valors de l’esport són els valors del nostre país. De la constància, de la fortalesa, de la superació, però també de la cohesió social, de la internacionalització”, va afirmar.

La consellera Vilagrà, després de manifestar que els esportistes assistents a la recepció “sou el present però també el futur d’aquest país esportiu”, va assegurar que el govern català fa aquesta legislatura una aposta ferma per l’esport. I, en aquest sentit, va ressaltat, per exemple, la voluntat de reforçar el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat amb una coordinació de la tecnificació esportiva arreu del país i també fomentant l’esport femení.

En nom dels esportistes van agrair la rebuda la jugadora de waterpolo Roser Tarragó, subcampiona, i el palista Jordi Morales, bronze en la cita paralímpica.

Entre d’altres, també van participar en la trobada Jordi Xammar (vela), Aleix Gómez (handbol), Aina Cid (vela), Miquel Luque (natació), Sergi Garrote (ciclisme), Yassine Ouhdadi (atletisme) i representants de la natació sincronitzada, a més dels presidents de les federacions d’handbol, natació, hoquei sobre herba, esport adaptat i ciclisme.

PROTAGONISTES

L’esperit de superació col·lectiva és aplicable a qualsevol àmbit de la societat
Pere Aragonès
president de la generalitat
Sou un exemple per a la cohesió social, però també per a la nostra internacionalització
Laura Vilagrà
Consellera de la presidència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)