Esport i política

Trobades de la UFEC amb 50 mesures per potenciar l’esport a Barcelona

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha començat les ‘Reflexions Olímpiques Catalanes’, una sèrie de trobades amb persones del món polític, social i esportiu, per presentar 50 mesures que han de servir per potenciar l’esport a Barcelona. El primer convidat ha estat Xavier Trias, candidat de Junts per Catalunya a les eleccions municipals.

El president de la UFEC, Gerard Esteva, ha detallat la cinquantena de propostes que es troben dividides en tres aspectes clau: infraestructures esportives, projecció i foment de l’esport i projecció internacional. “Proposem 50 mesures per l’esport a Barcelona, amb l’objectiu de donar capacitat de decisió al sector esportiu, amb millores de les seves infraestructures. Barcelona s’està quedant petita per al nostre esport català”, ha explicat Esteva.

Algunes de les mesures proposades són la constitució d’un pla d’infraestructures esportives municipals; la creació del cinturó esportiu de Barcelona o la recuperació del Palau d’Esports, entre altres.

Respecte al segon punt, destaquen la creació d’una tinença d’alcaldia/regidoria d’Esports; la descentralització de l’IBE o el programa de patrocinadors de l’esport.

Per al tercer punt, la UFEC proposa apostar per una candidatura pels Jocs Olímpics d’Estiu; més implicació en la candidatura pels JJOO Hivern 2030 o capitalitzar la Setmana Catalana de l’Esport.

Per Trias, la trobada ha estat “una bona manera d’apropar-se als veritables protagonistes de l’esport de la ciutat”. A més, no ha dubtat a assenyalar la falta de lideratge com un dels grans problemes de la gestió actual a Barcelona. Trias ha evidenciat la seva convicció d’apostar per uns Jocs Olímpics d’Hivern al Pirineu amb Barcelona com a localització clau de l’esdeveniment el 2030. “Barcelona ha d’exercir de capital de Catalunya, si volem acollir els Jocs Olímpics d’Hivern al Pirineu. Estar al servei del Pirineu sent conscients de l’espai que existeix, i no aprofitar-se d’ell”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)